DTM 2015, Nürburgring, 1oς Αγώνας: 3η σερί νίκη της BMW, νικητής ο Martin!

Σχετικά άρθρα

Motorsports: DTM race Nuerburgring, #36 Maxime Martin (BEL, BMW Team RMG, BMW M4 DTM), #94 Pascal Wehrlein (GER, Mercedes-AMG DTM Team HWA, Mercedes-AMG C 63 DTM), #22 Lucas Auer (AUT, Mercedes-AMG DTM Team ART, Mercedes-AMG C63 DTM)

Η BMW πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και ο Βέλγος Maxime Martin τη δεύτερη στην καριέρα του στο DTM, μετά από αυτήν πέρσι στη Μόσχα. Δεύτερος, μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα ιδίως στα πρώτα λεπτά, τερμάτισε ο Ιταλός Eduardo Mortara με το RS 5 DTM και τρίτος ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Pascal Wehrlein, ο οποίος, με τους 15 βαθμούς της τρίτης θέσης και σε συνδυασμό με τον έναν της δέκατης θέσης του κυριότερου αντιπάλου του, Mattias Ekström, διεύρυνε τη διαφορά του από το Σουηδό οδηγό της Audi στους 28 βαθμούς.

Στα πρωινά χρονομετρημένα δοκιμαστικά, την έκπληξη έκανε ο rookie Lucas Auer με την C 63 DTM, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση και την πρώτη pole position στο πρωτάθλημα, ενώ δίπλα του, ξεκινούσε τον αγώνα ο Maxime Martin, με τρίτο τον Wehrlein. Ωστόσο, οι έξοδοι και οι συγκρούσεις με τα προστατευτικά λάστιχα των di Resta και Tambay, διέκοψαν την περίοδο των κατατακτηρίων για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να απομακρυνθούν με ασφάλεια το RS 5 DTM του Γάλλου οδηγού και τα θραύσματα στην πίστα. Πολύ άσχημα στην 17η θέση κατετάγη ο Ekström, o οποίος παραπονιόταν για υποστροφή στις αργές στροφές και υπερστροφή στην έξοδο των γρήγορων.

Στα του αγώνα τώρα, ο Auer φάνηκε να ξεκινά καλά, αλλά λίγο πριν την είσοδο της πρώτης στροφής, τον πέρασαν οι Martin και Wehrlein, οι οποίοι όμως είχαν μια επαφή, με το Βέλγο οδηγό της BMW να είχε πάρει την εσωτερική κι ο Γερμανός οδηγός της Mercedes, στρίβοντας, έπεσε πάνω του, “πληγώνοντας” το εμπρός δεξί μέρος της C 63. Κερδισμένος βγήκε ο Bruno Spengler, που ανέβηκε στην δεύτερη θέση, ο Auer έπεσε στην έβδομη. Όμως, παρακάτω, είχαμε επαφή του Blomqvist με τον Green, γεγονός που οδήγησε το δεύτερο σε μισό τετ α κε και ο Molina, στο “στριμωξίδι” για την καλύτερη θέση, έπεσε πάνω στο Βρετανό, με τον Scheider να γλιτώνει στο τέλος, όπως και άλλοι οδηγοί την διαφαινόμενη καραμπόλα. Molina και Green έξω, η M4, που εκτελούσε χρέη αυτοκινήτου ασφαλείας, μπήκε μέσα, αλλά αποφασίστηκε προσωρινή διακοπή του αγώνα.

O Wehrlein ήταν φανερά εκνευρισμένος με την κίνηση του Martin στην πρώτη στροφή, ανέφερε πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης, ενώ ο Βέλγος, σε σύντομη συνέντευξη πριν την επανεκκίνηση του αγώνα, ανέφερε ότι μπλόκαραν οι τροχοί και ήταν απλά ένα αγωνιστικό συμβάν. Κερδισμένος στο “χάος” του πρώτου γύρου ήταν ο Ekström, που κέρδισε 6 θέσεις, ανεβαίνοντας στην 11η.

Στην επανεκκίνηση και μόλις έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας, η πρώτη πεντάδα ήταν οι Martin, Spengler, Mortara, Wehrlein, Götz, με τον τελευταίο να επιτίθεται στον Wehrlein στο τέλος της ευθείας. Πιο πίσω, στη μάχη των “Red Bull”, o da Costa ήταν κολλημένος πίσω από τον Ekström για την 11η θέση. Στον ένατο γύρο, ο Martin άνοιξε τη διαφορά από τον Spengler στα 2,6”, ενώ ο Mortara βρισκόταν μόλις στα 0,4” πίσω από τον Καναδό οδηγό της BMW. Ο da Costa περίμενε και εν τέλει έκανε την κίνηση του στον Ekström στο τελευταίο σικέιν, περνώντας μπροστά.

Φαινόταν ότι μέχρι τον 13ο γύρο, ο Wehrlein έκανε αγώνα τακτικής, ικανοποιημένος από τους 12 βαθμούς της τέταρτης θέσης και  ο μέσω της ενδοεπικοινωνίας, τον διαβεβαίωσαν ότι ο Götz θα παίξει άμυνα για να προστατεύσει το νεαρό Γερμανό από την ενδεχόμενη επίθεση του Rockenfeller που ακολουθούσε. Στον 15ο γύρο, ο Mortara έκανε κίνηση, έχοντας το πλεονέκτημα του DRS, στον Spengler, περνώντας τον, όχι αναίμακτα όμως, αλλά και οι δύο άνοιξαν τη γραμμή τους, με αποτέλεσμα να περάσει ο Wehrlein τον Spengler, όντας τρίτος τώρα. Götz, Wittmann, Auer, Paffett, Wickens, Rockenfeller στριμώχτηκαν στο σικέιν και στο 18ο γύρο, ο Spengler με την πληγωμένη Μ4 DTM, έχανε συνεχώς θέσεις, έως ότου το πίσω δεξιά ελαστικό παραδώσει πνεύμα, οδηγώντας τον στην εγκατάλειψη, μετά από ένα πολύ καλό αγώνα μέχρι εκείνη την ώρα.

Στον 22ο γύρο, ο Ekström ήταν δέκατος, και δύο γύρους μετά, ο Rockenfeller προσπάθησε να του “κλέψει” τον ένα βαθμό της δέκατης θέσης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ο Wickens πέρασε τον da Costa για την έβδομη θέση.

Τίποτα δε θα αλλάξει μέχρι το πέρας του 40λεπτου κι ο Martin αναδείχθηκε νικητής, ο Wehrlein τερμάτισε στην τρίτη θέση, μην μπορώντας να περάσει τον Mortara στο τέλος. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Paffett, Götz, Auer, Wittmann, Wickens, da Costa, Ekström.

Στη βαθμολογία, ο Wehrlein είναι σταθερό πρώτος, με 27 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο πλέον Mortara και 28 απ΄τον Εkström.

Επόμενος αγώνας αύριο στις 14.35 ώρα Ελλάδος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι...

Ford: Σε καλό δρόμο οι εργασίες με την Red Bull

Η Ford Performance προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Αρχικά μίλησε για την επιστροφή της στη Formula 1, με...

Το πρώτο τρέιλερ της σειράς του Netflix για το NASCAR

Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της σειράς ντοκιμαντέρ που έχει ετοιμάσει για πρωτάθλημα του NASCAR, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές...
Autoblog.gr