Δοκιμάζοντας το Factory Five 818

Σχετικά άρθρα

Factory Five Racing 818

Η Factory-Five έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις του ανοικτού 818 και αυτό είναι από τα πρώτα review του. Όπως ενδεχομένως θα θυμάσαι, το 818 είναι ένα sportscar που βασίζεται στο Subaru WRX. Το όνομα του προέρχεται από το βάρος του σε κιλά και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Την “S” που προορίζεται για χρήση στον δρόμο και η οποία διαθέτει δύο καθίσματα και ένα βασικό εσωτερικό και την “R” που εστιάζει στις επιδόσεις στην πίστα, έχει ένα μικροσκοπικό παρμπρίζ και πλήρες roll-cage.

Το Factory Five 818, όπως είπα, βασίζεται στο Subaru WRX. Από αυτό προέρχεται ο κινητήρας, η μετάδοση, οι άξονες, τα φρένα, το σύστημα διεύθυνσης και κάποια ακόμα βασικά εξαρτήματα. Από εκεί και πέρα, η Factory-Five παρέχει το spaceframe chassis, το αμάξωμα, την ανάρτηση, τα φώτα κ.ά. Δεν χρειάζεται ούτε καν βάψιμο αφού τα panels από fiberglass έρχονται έτοιμα, βαμμένα. Φυσικά η εταιρία προσφέρει και μία τεράστια λίστα extra εξαρτημάτων, όπως carbon αεροδυναμικά βοηθήματα, καλύτερη ανάρτηση, φρένα κτλ αλλά τίποτε από αυτά δεν είναι απαραίτητο.

Το 818 ξεκινά από τις 9.990 δολάρια για το S μοντέλο και 10.990 δολάρια για το R. Η εταιρία λέει επίσης πως μπορεί να κατασκευάσει πλήρη αυτοκίνητα για μόλις 15.000 δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του κόστους του WRX. Δεν είναι άσχημο, ούτε ακριβό ως εναλλακτική για το Mazda MX-5, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι πιάνει τα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα! Να θυμίσω πως ήδη προσφέρεται και σε coupe έκδοση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...
Autoblog.gr