Η Citroen χαρακτηρίζει επικίνδυνο τον σχεδιασμό των coupe crossover, ετοιμάζει μεσαίο SUV

Σχετικά άρθρα

Citroen-Aircross-concept-6

Η Citroen δεν σχεδιάζει να βγάλει στη παραγωγή κάποιο coupe crossover, επειδή σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας σχεδίασης, Frederic Duvernier, τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν “επικίνδυνο σχεδιασμό”, λόγω της κακής πίσω ορατότητας.

Ο Duvernier είπε πως τα “φανταχτερά coupe” όπως BMW X4, X6, Mercedes GLE Coupe και GLC Coupe έχουν “επικίνδυνο σχεδιασμό” λόγω της έντονα κεκλιμένης γραμμής οροφής στο πίσω μέρος, η οποία και επηρεάζει σημαντικά την ορατότητα του οδηγού προς τα πίσω, ενώ παράλληλα μειώνει την πρακτικότητα και τον διαθέσιμο χώρο.

Ο σχεδιαστής της Citroen συνέχισε λέγοντας πως δεν του αρέσει η φιλοσοφία που ακολουθούν αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, δημιουργώντας κόπιες των μοντέλων τους, σε ότι αφορά τον σχεδιασμό τους, υποστηρίζοντας πως η δική του επιθυμία είναι να δημιουργεί μοναδικά αυτοκίνητα τα οποία θα εστιάζουν στην άνεση και στην λειτουργικότητα. Έδωσε μάλιστα και ως παράδειγμα το C4 Cactus που παρότι επικρίθηκε από αρκετούς για τον σχεδιασμό του, οι πωλήσεις του δείχνουν πως ο κόσμος αναζητά τέτοια μοντέλα.

Τέλος, ο Duvernier δήλωσε πως η Citroen εργάζεται πάνω σε ένα μεσαίο SUV που θα βγει στην αγορά μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Αν και δεν το επιβεβαίωσε, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, πως αυτό θα αντλεί στοιχεία από το Aircross concept.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα