Οι Porsche δεν έχουν Android Auto επειδή η Google ζητά πρόσβαση σε πολλά!

Σχετικά άρθρα

porsche-picks-up-apple-carplay-gives-up-on-android-auto-because-of-privacy-concerns-493822-2

Μία ενδιαφέρουσα ιστορία προέκυψε όταν το Motor Trend προσπάθησε να απαντήσει στην ερώτηση: Γιατί οι Porsche δεν εξοπλίζονται με Android Auto; Το Αμερικανικό μέσο, ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει κάποιο τεχνικό θέμα που απαγορεύει τη συμβατότητα με το λογισμικό της Google. Ισχυρίζεται επίσης ότι πηγές εντός της Porsche, δήλωσαν “off the record” πως η Google απαιτεί πρόσβαση σε ένα σωρό δεδομένα που μοιάζουν εντελώς άσχετα με το Android Auto. Δεδομένα όπως η ταχύτητα του οχήματος, η θέση της πεταλούδας, η θερμοκρασία ψυκτικού και λαδιού, ο ρυθμός περιστροφής του κινητήρα κ.ά.

Τι σχέση έχουν όλα με το Android Auto; Καμία! Η ίδια η Google, προφανώς αρνείται τους ισχυρισμούς του Motor Trend – εφόσον δεν υπάρχει επώνυμη πηγή, οι ισχυρισμοί είναι του μέσου και όχι της Porsche.

Η ιδιωτικότητα είναι πολύ σημαντική για εμάς και δεν συλλέγουμε τα δεδομένα που το άρθρο του Motor Trend ισχυρίζεται πως συλλέγουμε […]. Οι χρήστες επιλέγουν να μοιράζονται πληροφορίες που βελτιώνουν την εμπειρία τους με το Android Auto, ούτως ώστε το σύστημα να λειτουργεί hands-free και να παρέχει ακριβή πλοήγηση μέσω του GPS του αυτοκινήτου.

Όπως κατάλαβες, ναι μεν η Google αρνείται ότι συλλέγει αυτά που “κατηγορείται” ότι συλλέγει, αλλά δεν λέει ποια είναι τα δεδομένα που συλλέγει. Φυσικά, εγώ και εσύ δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ ποιες είναι οι πληροφορίες που ο κατασκευαστής έχει συμφωνήσει με την Google να συλλέγονται. Με λίγα λόγια, δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο παραβιάζονται τα προσωπικά μας δεδομένα. Αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση.

ΠηγήMotor Trend

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...