Τα μονοθέσια της Formula 1 θα μείνουν για πάντα ανοιχτά, σύμφωνα με τον Ecclestone

Σχετικά άρθρα

F1 Closed Cockpit

Αν και διανύουμε το έτος 2015 και η τεχνολογία στην ασφάλεια των αγωνιστικών αυτοκινήτων έχει βελτιωθεί απίστευτα σε σχέση με το μακρινό παρελθόν, οι οδηγοί συνεχίζουν να τραυματίζονται ή και να χάνουν τη ζωή τους. Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι ο Jules Bianchi και ο Justin Wilson, όταν και οι δύο «έφυγαν» από τραυματισμό στο κεφάλι.

Στο Ρωσικό Grand Prix, σημειώθηκε ακόμα ένα σφοδρό ατύχημα, όταν ο Carlos Sainz έφυγε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στις μπαριέρες, κινδυνεύοντας να χτυπήσει στο κεφάλι. Ευτυχώς, ο Ισπανός δεν τραυματίστηκε, ωστόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία δηλώνει πως κάποια μέρα το κεφάλι των οδηγών δε θα είναι εκτεθειμένο σε χτυπήματα.

Σύμφωνα με τον Bernie Ecclestone, το cockpit των μονοθεσίων θα παραμείνει για πάντα ανοιχτό, καθώς η Formula 1 είναι από τη φύση της ένα επικίνδυνο άθλημα.

Όχι, τα ανοιχτά μονοθέσια δε θα φύγουν ποτέ. Είναι ένα επικίνδυνο άθλημα. Κανένας δε θέλει να βλέπει ανθρώπους να σκοτώνονται ή να τραυματίζονται, αλλά ο κόσμος θέλει να βλέπει έναν ακροβάτη να περπατά σε ένα σκοινί. Είναι επικίνδυνο. Δε θέλουν να δουν το ακροβάτη να πέφτει, αλλά μπορεί να συμβεί.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα