Alonso: Μπορούμε να βρούμε 2,5 δευτερόλεπτα και να κερδίσουμε το 2016

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso

Στο κάλαθο των αχρήστων -όσον αφορά τα αποτελέσματα- πήγε από το ξεκίνημα η φετινή χρονιά για τη McLaren, καθώς τα προβλήματα αξιοπιστίας όχι απλώς στερούσαν βαθμούς στους Fernando Alonso και Jenson Button, αλλά εμπόδιζαν τους τεχνικούς στο να βελτιώσουν την MP4-30. Αποτέλεσμα είναι οι 19 βαθμοί σε 15 αγώνες, γεγονός που έχει αναγκάσει τους μηχανικούς να στραφούν εδώ και αρκετό καιρό στο 2016.

Η λογική μάς λέει πως η βρετανική ομάδα θα είναι σημαντικά βελτιωμένη την ερχόμενη σεζόν, αλλά το ζήτημα είναι πόσο. Αυτό προφανώς δεν μπορεί να το γνωρίζει κανένας, ωστόσο ο Alonso είναι τολμηρός και αναφέρει ένα σενάριο που για κάποιους θα μπορούσε να είναι τρελό, καθώς ο Ισπανός λέει ότι η MP4-31 ίσως να είναι βελτιωμένη κατά 2,5 δευτερόλεπτα στον γύρο!

Αν βελτιωθούμε 2,5 δευτερόλεπτα, θα μπορέσουμε να κερδίσουμε την επόμενη σεζόν. Το πιστεύω. Είναι ρεαλιστικό, αλλά πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά με μεγάλη πειθαρχία τον χειμώνα και να είμαστε όλοι ενωμένοι, επειδή στη νέα Formula 1 όλα είναι ένα πακέτο, δεν είναι πλέον ο κινητήρας, η αεροδυναμική, το μηχανικό μέρος· είναι όλα ένας συνδυασμός που κάνουν το τέλειο μονοθέσιο.

Δουλεύουμε σε αυτό, το καταλαβαίνουμε και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είναι μεγάλη διαφορά και προσπαθούμε να τη μειώσουμε. Επίσης, πρέπει να βελτιώσουμε και την αξιοπιστία μας, επειδή δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε χρησιμοποιήσει 11 κινητήρες έως τώρα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει τη νέα σεζόν.

Fernando Alonso in action.

Ο στόχος της νίκης είναι πραγματικά υπερβολικά φιλόδοξος αυτή τη στιγμή, καθώς, όπως παραδέχεται και ο Ferni, είναι δύσκολο ακόμα και για ομάδες σαν τη Ferrari να κερδίσουν τη Mercedes. Ο Ισπανός τονίζει ότι αυτό δε θα πρέπει να τους παίρνει το πόδι από το γκάζι, υποστηρίζοντας ότι η πρόοδος για το 2016 ενδέχεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερη μέσα στο χειμώνα σε σχέση με άλλες ομάδες.

Πρέπει να βάλουμε πολλά πράγματα στη θέση τους, αλλά όλα τα βήματα και όλες οι ενέργειες που κάνει η ομάδα τους τελευταίους δύο μήνες είναι λογικές και αρκετά καλές, έτσι είμαι θετικός. Το να κερδίσουμε είναι ένα άλλο βήμα. Το να κερδίσουμε σημαίνει νικήσουμε τη Mercedes, και αυτή τη στιγμή μεγάλες ομάδες που έχουν βάλει τα πράγματα σε μια θέση δεν μπορούν να το κάνουν. Έτσι, για ‘μάς θα είναι τρομερό να το κάνουμε, αλλά είμαστε έτοιμοι τουλάχιστον να προσπαθήσουμε.

Η Honda δουλεύει και δεν υπόσχεται τίποτα, επειδή πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα αρχικά. Νομίζω ότι είναι πολύ αισιόδοξοι για τον κινητήρα του 2016. Όπως είπα, η φιλοσοφία και οι ιδέες είναι σε αυτόν τον Spec 4 κινητήρα. Όλες οι ιδέες και όλες οι πληροφορίες έρχονται από φέτος -επειδή έμαθαν πολλά πράγματα που δεν περίμεναν από το δυναμόμετρο και το θεωρητικό κομμάτι, η πίστα είναι κάτι άλλο- και τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε είναι πολύ μεγαλύτερα από των άλλων ομάδων. Είναι σε μία κατάσταση που λίγο-πολύ ήξεραν, και το ξέρουν τέλεια αυτό. Για ‘μάς, κάθε γύρος είναι μια νέα πληροφορία που μαθαίνουμε για την επόμενη σεζόν.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...