Ο Ecclestone θέλει αλλά σχεδόν αποκλείει μελλοντικό Grand Prix στη Φινλανδία

Σχετικά άρθρα

Bernie Ecclestone

Ολοένα και πιο δημοφιλές άθλημα γίνεται η Formula 1· όχι όσον αφορά τους οπαδούς, αλλά για τις χώρες που διεκδικούν την είσοδό τους στο καλεντάρι. Οι κανονισμοί της FIA ορίζουν ρητά πως οι μέγιστοι αγώνες ανά μία σεζόν θα πρέπει να είναι 20, γεγονός που σημαίνει πως κάποια πίστα θα πρέπει να φύγει από το πρόγραμμα του 2016, διότι εκεί συναντάμε 21 προορισμούς.

Είναι εύκολα αντιληπτό, λοιπόν, πως ο χώρος για νέες πίστες είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Αυτό, όμως, δεν αποτελεί εμπόδιο για τις χώρες ή τις περιοχές των χωρών, ώστε να θέλουν να φιλοξενήσουν τα μονοθέσια. Το καλοκαίρι κυκλοφόρησαν κάποιες φήμες που ήθελαν τον Bernie Ecclestone να συζητά με ανθρώπους από τη Φινλανδία για έναν μελλοντικό αγώνα εκεί.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1 παραδέχτηκε στο Αμερικανικό Grand Prix πως θα ήθελε να δει το άθλημα να ταξιδεύει στην σκανδιναβική ώρα, ωστόσο τόνισε πως το σενάριο αυτό δεν είναι πολύ ρεαλιστικό.

Η χώρα αυτή πάντα ήταν πιστή. Δεν ξέρω αν ένα Grand Prix εκεί θα μπορούσε να είναι ρεαλιστικό, αλλά θα ήθελα να το δω να συμβαίνει. Έχουμε οπαδούς σε εκείνη την πλευρά του κόσμου και θα έπρεπε να πάμε εκεί.

Η Φινλανδία είναι γνωστή για τους οδηγούς της, έχοντας δύο στο τωρινό grid -τους Kimi Raikkonen και Valtteri Bottas-, ενώ ο Ecclestone σπάνια λέει όχι σε μια νέα πίστα. Όπως λέει και ο ίδιος, όμως, το σενάριο αυτό δεν είναι και τόσο ρεαλιστικό.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...