Η Toro Rosso πιστεύει πως ο Verstappen είχε το βάθρο

Σχετικά άρθρα

Max Verstappen

Το καλύτερο αποτέλεσμά του στη Formula 1 ισοφάρισε ο Max Verstappen. Όπως είχε συμβεί και στο Grand Prix της Ουγγαρίας, ο μικρότερος οδηγός της ιστορία του αθλήματος κατάφερε να πάρει την 4η θέση στο Grand Prix του Austin, πραγματοποιώντας για μία ακόμα φορά εξαιρετική εμφάνιση.

Τα πράγματα, όμως, ίσως να μπορούσαν να είναι ακόμα καλύτερα για τον Ολλανδό. Ο οδηγός της Toro Rosso επέλεξε να μπει για αλλαγή ελαστικών στο πρώτο Αυτοκίνητο Ασφαλείας, ακολουθώντας το παράδειγμα του Sebastian Vettel, αλλά όχι αυτό των Mercedes, οι οποίες έμειναν έξω. Το δεύτερο Αυτοκίνητο Ασφαλείας, όμως, έβγαλε τους Πρωταθλητές από τη δύσκολη θέση, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα στον Lewis Hamilton τη νίκη και τον τίτλο.

Ο επί κεφαλής της ιταλικής ομάδας, Franz Tost, πιστεύει πως, αν δεν υπήρχε το δεύτερο Αυτοκίνητο Ασφαλείας, τότε ο Verstappen θα είχε πιθανότητες για να ανέβει στο βάθρο, καθώς υποστηρίζει πως μία εκ των δύο Mercedes θα είχε τερματίσει στην 4η θέση.

Αν δεν υπήρχε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, είμαι σίγουρος ότι ο Vettel θα είχε κερδίσει τον αγώνα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι η Mercedes δε σταμάτησε στο πρώτο pit stop, έτσι έπρεπε να μπουν μία ακόμη φορά μέσα, και στη συνέχεια δε νομίζω ότι θα είχαν φτάσει τον Vettel, και θα μπορούσε ο Max να είχε τερματίσει στο βάθρο· αυτό υπολόγιζα. Αλλά, είχαμε ακόμα ένα Αυτοκίνητο Ασφαλείας, κάτι που βοήθησε στη Mercedes. Παρ’ όλα αυτά, ήταν μια καλή απόδοση κι ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα, και είμαι χαρούμενος με την ομάδα και τους οδηγούς.

Φυσικά και ο Verstappen γίνεται καλύτερος. Είχε μια πολύ απότομη καμπύλη μάθηση, κι έκανε φανταστική δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο, και θα σας πω γιατί: την Παρασκευή δεν μπορούσε να κάνει γύρους στο FP1 εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, όμως κατάφερε να περάσει στο Q3 χωρίς να να ξέρει την πίστα. Επίσης, ήταν πολύ δυνατός στον αγώνα ήδη από το ξεκίνημα και βρισκόταν πάντα στις μπροστά θέσεις. Στο τέλος, κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα και να είναι όσο πιο γρήγορος έπρεπε. Έκανε φανταστική δουλειά.

ΠηγήToro Rosso

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...