Και η Ferrari έτοιμη να “βοηθήσει” την Red Bull

Σχετικά άρθρα

21789969

Τελικά, η δύναμη που έχει το brand της Red Bull, ειδικά στο νεανικό κοινό το οποίο η F1 έχει δει να της γυρνάει την πλάτη τα τελευταία χρόνια, κάνει τον ανταγωνισμό περισσότερο διαλλακτικό στο πρόβλημα της Αυστριακής ομάδας, που δεν βρίσκει κατασκευαστή να την προμηθεύσει με κινητήρες. Έτσι, γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ώστε οι κόκκινοι ταύροι να μπουν στο παιχνίδι της κατασκευής κινητήρων. Αυτό θα βγάλει τις μεγάλες εταιρείες από την δύσκολη θέση να προσφέρουν δικά τους power units και να (ξανά) χάσουν στα ίσια από έναν ανεξάρτητο κατασκευαστή σασί.

Έτσι, ακολουθώντας το παράδειγμα της Renault, που έκανε τη δική της πρόταση για να προσφέρει στην RBR κινητήρες με άλλο σήμα -τους οποίους δεν θα συντηρούν και δεν θα εξελίσσουν οι Γάλλοι- παρόμοια κίνηση κάνει και η Ferrari. Μάλιστα, ο πρόεδρος των Ιταλών, Sergio Marchionne, αποζητά τη συγκεκριμένη συνεργασία, ξεκαθαρίζοντας όμως για μια ακόμη φορά, πως σε καμία περίπτωση δεν θα δοθούν εργοστασιακοί κινητήρες.

Η δυνατότητα συνεργασίας με την Red Bull για την ανάπτυξη μιας μονάδας ισχύος, παραμένει ως επιλογή, αλλά όχι στο πλαίσιο εξοπλισμού της Red Bull με έναν ισοδύναμο με της Ferrari κινητήρα.

Υπάρχει βούληση εκ μέρους της εταιρίας, για την παροχή τεχνολογίας και υπηρεσιών παραγωγής κινητήρα, ως ένα ξεχωριστό έργο για την Red Bull, όπου η Ferrari μπορεί να δεσμευτεί να παρέχει τα καλύτερά της στον τομέα της μηχανικής και να δώσει την ευκαιρία στην Red Bull, αλλά και σε άλλους κατασκευαστές, να έχουν αυτούς τους κινητήρες.

Αλλά, αυτό δεν θα είναι στο πλαίσιο παροχής ισοδύναμου κινητήρα με αυτόν που χρησιμοποιείται από την Ferrari στους αγώνες.

Με λίγα λόγια, κινητήρες με άλλο σήμα και αρχική βοήθεια για το στήσιμο και την δημιουργία νέου κινητήρα, βασισμένου στο power unit των Ιταλών. Σύμφωνα με τον Marchionne, οι Dietrich Mateschitz και Helmut Marko έχουν ενημερωθεί για την ιδέα και τις προθέσεις της Ferrari, με την Red Bull να μην έχει ανακοινώσει ακόμη τις δικές της κινήσεις και τα χρονικά περιθώρια για το 2016 να στενεύουν επικίνδυνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα