Η Mitsubishi κατασκεύασε το πρώτο ιαπωνικό επιβατικό αεροσκάφος

Σχετικά άρθρα

1513928318350033989

Μπορεί η βαριά βιομηχανία της Ιαπωνίας να έχει στο ενεργητικό της σπουδαία κατορθώματα σε πολλούς κλάδους (αυτοκινητιστικό, ναυτιλία, υπολογιστών κλπ) αλλά στην κατασκευή επιβατικών αεροσκαφών είχε παντελή απουσία.

Αυτό έρχεται να αλλάξει, καθώς το Mitsubishi Regional Jet (MRJ) που βλέπεις, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Nagoya και πραγματοποίησε χθες την παρθενική δοκιμαστική πτήση. Αυτή ήταν επιτυχημένη, καθώς σύμφωνα με την πηγή πέταξε ομαλά στον καθαρό αέρα της κεντρικής Ιαπωνίας.

cbd2d07a-a3b4-4934-afe0-d86d1b18b0b1-2060x1236

Η διαδικασία προγραμματισμού, σχεδιασμού και κατασκευής διήρκεσε δέκα χρόνια, με το δικινητήριο αεροσκάφος να έχει εξελιχθεί από την Mitsubishi Heavy Industries. Η άτρακτος έχει μήκος 38 μέτρα, ενώ όταν θα μπει σε εμπορική χρήση θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 80 επιβάτες.

Να αναφέρω, ότι το τελευταίο επιβατικό αεροσκάφος της Ιαπωνίας ήταν το YS-11 turboprop, το οποίο κατασκευάστηκε το 1962, καθώς η Αμερική είχε απαγορεύσει στη χώρα της Άπω Ανατολής να εξελίσσει jet αεροσκάφη, μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

ΠηγήThe Guardian

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Mitsubishi ASX facelift

Δεν πέρασαν παρά μόλις 19 μήνες από τότε που η Mitsubishi παρουσίασε τη νέα γενιά του ASX και κυκλοφόρησε ήδη την ανανεωμένη έκδοση του...