Ακυρώθηκε ο Massa από τη Βραζιλία

Σχετικά άρθρα

Felipe Massa

Ακόμα μία ήττα μέτρησε από τον team-mate του ο Felipe Massa. Η τελική κατάταξη του σημερινού αγώνα έδειχνε τον Βραζιλιάνο στην 8η θέση, 3 θέσεις κάτω από τον Valtteri Bottas, αλλά αυτό ήταν μόνο το μικρό κακό για τον Massa. Ο 34χρονος ακυρώθηκε από το Grand Prix της πατρίδας του λόγω παρανομίας σε ένα ελαστικό.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, οι έλεγχοι της FIA έδειξαν ότι η θερμοκρασία στο πίσω δεξί ελαστικό ήταν 137°C, όταν η μέγιστη επιτρεπόμενη από την Pirelli θερμοκρασία είναι 110°C, με την πίεση να είναι 20,6 psi, δηλαδή 0,1 psi πάνω από το ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο. Το θέμα πήγε στους αγωνοδίκες, οι οποίοι άκουσαν και τον εκπρόσωπο της ομάδας, ωστόσο έκριναν ότι υπήρξε παραβίαση του άρθρου 12.5.1 των τεχνικών κανονισμών, του άρθρου 3.2 των αθλητικών κανονισμών και του άρθρου 12.1.1.i του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα της FIA.

Έτσι, η ακύρωση του Massa μετακινεί τον Romain Grosjean στην 8η θέση, τον Max Verstappen στην 9η θέση και τον Pastor Maldonado στην 10η θέση.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...