Δεν ασκεί έφεση η Williams

Σχετικά άρθρα

Williams F1 Team

Ένα αρκετά ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα στο Interlagos την περασμένη Κυριακή. Ο έλεγχος της FIA για τις πιέσεις και τις θερμοκρασίες των ελαστικών έδειξε ότι το πίσω δεξί ελαστικό ήταν σε θερμοκρασία 137°C, όταν το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι οι 110°C. Οι αγωνοδίκες επέτρεψαν στον Βραζιλιάνο να ξεκινήσει και να αγωνιστεί κανονικά, όμως, μετά από το τέλος του αγώνα, τον ακύρωσαν.

Η ομάδα του Grove σχεδίαζε να ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή, διότι θεώρησε πως δεν έκανε κάτι παράνομο και πως ήταν παράλογο να έχουν το ελαστικό τους σε τόσο υψηλή θερμοκρασία. Τα πράγματα, όμως, έχουν αλλάξει, καθώς η Williams θα σεβαστεί τελικώς την απόφαση, επιλέγοντας να μην ασκήσει έφεση, όπως εξηγεί στην ανακοίνωσή της.

Μετά από μια λεπτομερή εξέταση, η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, παρόλο που δε συμφωνεί με την ακύρωση και πιστεύοντας ότι έχει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να αμφισβητήσει την απόφαση, δε θα ασκήσει επίσημα έφεση σε αυτή, καθώς η δικάσιμος είναι απίθανο να οριστεί πριν από το τέλος της φετινής σεζόν, όταν η ομάδα θέλει να επικεντρωθεί στο 2016.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το οικονομικό περιβάλλον του αθλήματος και το γεγονός ότι η απόφαση δεν επηρεάζει τη θέση της ομάδας στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, αποφασίστηκε πως είναι περιττό το κόστος.

ΠηγήWilliams

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...