Η Fiat επιμένει ότι το 124 Spider δεν είναι ένα rebadged MX-5

Σχετικά άρθρα

Fiat 124 Spider

Στην συγκριτικό αναλυτικό άρθρο του Αλέξανδρου είδαμε ξεκάθαρα ότι το Fiat 124 Spider δεν είναι μια απλή αντιγραφή του MX-5, με τον design manager του project 124 Spider, Felix Kilbertus να είχε δηλώσει ότι:

Αυτό δεν είναι μία άσκηση badge engineering. Ούτε καν πλησιάζει, και το powertrain πρέπει να είναι Ιταλικό για να αποτελεί φόρο τιμής στο παλιό μοντέλο. Θα μας σταύρωναν αν δεν ήταν!

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του αφεντικού της Fiat Αυστραλίας, Pat Dougherty, ο οποίος εξήγησε ότι τα 124 Spider/MX-5 εξελίχθηκαν από κοινού, και δεν είναι μια απλή αλλαγή σημάτων. Πρόσθεσε ότι το “Fiata” έχει διαφορετικό μεταλλικό σώμα, διαφορετικά μηχανικά σύνολα, διαφορετική εμφάνιση και αίσθηση. Επίσης, είπε ότι οι σχεδιαστές της ιταλικής εταιρίας δεν είχαν δει το MX-5, όταν αυτοί εργάζονταν για την αναγέννηση του 124 Spider, κάτι που δικαιολογεί ότι κάθε σημείο του σώματος είναι διαφορετικό.

Τα ίδια λόγια βγήκαν και από τον επί κεφαλής επικοινωνίας του παραρτήματος στην Αυστραλία του FCA Group, Andrew Chesterton, ο οποίος επανέλαβε ότι το 124 Spider έχει διαφορετικό κινητήρα, κιβώτιο ταχυτήτων, και σώμα, προσθέτοντας ότι πολλά από τα εσωτερικά κομμάτια πάνω από την μεσαία γραμμή είναι μοναδικά.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Fiat και επικεφαλής marketing της FCA, Olivier François, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των δύο αυτοκινήτων, με τον σχεδιασμό του 124 να είναι “προφανώς” ιταλικός.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...

Η Fiat εξετάζει να προσθέσει υβριδική έκδοση στο 500e

Τα σημάδια της επιβράδυνσης της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ολοένα και πληθαίνουν, κάτι που φέρνει πολλές εταιρίες στην επανεξέταση της στρατηγικής τους και την...

Η Fiat παρουσιάζει το 500 Tributo Trepiuno

Πριν ακριβώς 20 χρόνια και στην πρεμιέρα της έκθεσης της Γενεύης του 2004, η Fiat παρουσίασε στο περίπτερο της το Trepiuno, ένα concept που...