Σίγουρος ο Vettel για την πιθανότητα ήττα της Mercedes

Σχετικά άρθρα

GP BRASILE F1/2015

Το 2015 ίσως αποτελέσει μια καθοριστική χρονιά για το μέλλον της Ferrari. Από το 2009 και μετά, η ιταλική ομάδα ψάχνει την επιστροφή της στην κορυφή, αλλά αυτή ποτέ δεν ήρθε, αν και ήταν πολύ κοντά στο να πάρει τον τίτλο των οδηγών, με τον Fernando Alonso το 2010 και το 2012, ωστόσο η Red Bull και ο Sebastian Vettel τούς χάλασαν τα σχέδια.

Ο Γερμανός βρίσκεται πλέον στο στρατόπεδο των Ιταλών και το όνομα που «πρέπει» να πέσει από την κορυφή είναι αυτό της Mercedes. Το πρώτο βήμα από τη Scuderia έγινε, που δεν ήταν άλλο από μια σημαντικά βελτιωμένη σεζόν, όπως ήταν το 2015. Ο στόχος των 2 νικών επετεύχθη και με το παραπάνω, και τώρα στο στόχαστρο μπαίνει η κορυφή.

Οι απόψεις στην ομάδα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες: ο Maurizio Arrivabene πιστεύει ότι όχι απλώς μπορούν να φτάσουν τη Mercedes, αλλά να την περάσουν κιόλας. Ο Vettel έχει παρόμοιες απόψεις, καθώς δηλώνει ότι η γερμανική ομάδα σίγουρα μπορεί να ηττηθεί τη νέα σεζόν, ενώ θαυμάζει την πρόοδο που έκανε η ομάδα του μέσα στη χρονιά.

Προφανώς είχαμε αναβαθμίσεις στον κινητήρα και το αυτοκίνητο, και αυτό μας έφερε πιο κοντά. Όχι αρκετά κοντά για να παλέψουμε πραγματικά μαζί τους, αλλά για να τους πιέσουμε. Πιστεύω 100% ότι μπορούν να χάσουν, ειδικά όταν τους πιέσουμε. Νομίζω ότι η στρατηγική μας είναι να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας, όπως κάναμε όλη τη σεζόν, να δουλέψουμε σ’ εμάς. Είχαμε πολλά χαμόγελα φέτος και, αν μπορέσουμε να αυξήσουμε τα χαμόγελα αυτά το 2016, είναι καλά νέα για τα αποτελέσματα της επόμενης χρονιάς.

Είναι πάντα πιο δύσκολο να φτάσεις ή να πλησιάσεις μπροστά. Αν σκεφτώ της πρώτες μέρες εδώ, τότε το πού είμαστε τώρα είναι ένα θαύμα. Είναι ένα θαύμα από εκεί που ξεκινήσαμε τον χειμώνα, κάνοντας τους ταχύτερους γύρους, αλλά στη συνέχεια στην Αυστραλία καταλάβαμε ότι είμαστε πολύ πίσω. Έπειτα, δεν έχω δει καμία άλλη ομάδα να σημειώνει τέτοια βελτίωση.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...