Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και ειδικό τσιπάκι για όλα τα αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

kinisi

Η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε αλλαγές στο σύστημα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και έτσι εστιάζεται στο να δώσει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να πληρώνουν αναλόγως με τους μήνες που το κυκλοφορούν.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται το ενδεχόμενο τα τέλη κυκλοφορίας να πληρώνονται κατ’ αποκοπήν, ανάλογα με τους μήνες που κυκλοφορεί το αυτοκίνητο, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης του οχήματος να μπορεί να πληρώσει το ποσό που αναλογεί στα τέλη κυκλοφορίας για έναν ή τρεις μήνες. Για παράδειγμα αν κάποιος πάρει τις πινακίδες για τρεις μήνες θα πληρώνει το ένα τέταρτο των τελών που αντιστοιχούν στα τέλη του αυτοκινήτου του. Ως τώρα υπάρχει πρόβλεψη για μειωμένα τέλη αυτοκινήτων αλλά μόνο για το υπόλοιπο του έτους, δηλαδή εάν κάποιος πάρει πίσω τις πινακίδες του τον Φεβρουάριο καλείται να πληρώσει τα 10/12 των τελών.

Παράλληλα, το Υπουργείο θέλει να φέρει ένα νέο αυτοκόλλητο που θα προμηθεύονται δωρεάν όλοι οι φορολογούμενοι με την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας και στο οποίο θα είναι ενσωματωμένο ένα τσιπάκι, που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για το αν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, αν το όχημα είναι ασφαλισμένο και αν έχει περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ. Ο έλεγχος του σήματος θα γίνεται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου από περιπολικά, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με ειδικές συσκευές ελέγχου.

Το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπεται να έχει θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, ενώ θα εφαρμοστεί και στα οχήματα με ξένες πινακίδες (όπως τα φορτηγά) που εισέρχονται στην Ελλάδα, καθώς θα υποχρεώνονται οι οδηγοί τους να το προμηθεύονται κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα. Το κόστος του αυτοκόλλητου θα εξαρτάται από τη διάρκεια παραμονής του οχήματος στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, θα υπάρχει ειδικό τέλος για την παραμονή μιας εβδομάδας, 15 ημερών ή ενός μήνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα