Η Ε.Ε. σέρνει τη Γερμανία στα δικαστήρια εξαιτίας της Mercedes-Benz

Σχετικά άρθρα

THUMB_I077537INT1H

Η Mercedes-Benz μπορεί να ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα λανσάρει τα πρώτα συστήματα κλιματισμού που χρησιμοποιούν CO2 το 2017, αλλά αυτό δεν σταμάτησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το να παραπέμψει την Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση με τα ψυκτικά των συστημάτων κλιματισμού στα αυτοκίνητα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έκρινε ότι η Γερμανία παραβίασε Ευρωπαϊκή νομοθεσία επιτρέποντας στην Daimler να πουλά αυτοκίνητα που δεν συμμορφώνονται με την οδηγία “Mobile Air Conditioning” στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ δεν προέβη σε καμία ενέργεια ώστε να διορθώσει τα πράγματα.

Η Επιτροπή ισχυρίζεται ότι η Γερμανία έχει παραβιάσει τη νομοθεσία της ΕΕ επιτρέποντας στην αυτοκινητοβιομηχανία Daimler να διαθέτει στην αγορά της ΕΕ οχήματα που δεν συμμορφώνονταν με την Οδηγία MAC και παρέλειψε να λάβει διορθωτικά μέτρα», ανακοίνωσε η Κομισιόν, αναφερόμενη στη νομοθεσία για κινητά συστήματα κλιματισμού (MAC).

Παραπέμποντας τη Γερμανία στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, η Κομισιόν έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι πληρούνται οι περιβαλλοντικοί στόχοι της Οδηγίας MAC και ότι η νομοθεσία της ΕΕ εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ ώστε να εξασφαλιστούν συνθήκες θεμιτού ανταγωνισμού για όλους τους οικονομικούς παράγοντες.

Για να κάνουμε μία συντομότατη αναδρομή στην ιστορία, η Daimler χρησιμοποιούσε το ψυκτικό HFC134a και αρνούνταν να το αλλάξει αφού η ίδια έκρινε ότι το νέο ψυκτικό που καλούνταν να χρησιμοποιήσει, το R1234yf, ήταν εξαιρετικά εύφλεκτο. Η “μάχη” κράτησε μερικούς μήνες με την Daimler με τις δύο πλευρές να έχουν τα επιχειρήματα τους και την Γερμανία να τηρεί ουδέτερη στάση παρότι άλλοι κατασκευαστές, η Kraftfahrt-Bundesamt και το Joint Research Center of the EU δεν συμμερίζονταν τις ανησυχίες του κατασκευαστή όσον αφορά στην ασφάλεια του ψυκτικού που καλούνταν να χρησιμοποιήσει.

Να σημειώσουμε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει την εξουσία να διατάξει κυβερνήσεις να συμμορφωθούν με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και να τιμωρήσει με πρόστιμα. Ωστόσο, οι υποθέσεις που φτάνουν εκεί μπορεί να πάρουν έως και έναν χρόνο μέχρι να ακουστούν!

ΠηγήΕ.Ε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...