Η πρώτη (και μοναδική) Koenigsegg One:1 πάτησε Αμερική

Σχετικά άρθρα

Koenigsegg-One-1

Η Koenigsegg κατασκεύασε μόλις έξι One:1 για ιδιώτες (+1 δικιά της για την εξέλιξη της) και η παραπάνω είναι το αυτοκίνητο που κλείνει τον κύκλο παραγωγής της. Έχει αύξοντα αριθμό #112 και αριθμό σασί YT9LK1A38FA007112, όντας βαμμένη σε άσπρο έχοντας εκτεθειμένο μαύρο carbon και αγοράστηκε από την βελτιωτική εταιρία με έδρα το Miami, AutoFirm. Πάντως παραμένει άγνωστο αν έχει το δικαίωμα κυκλοφορίας στους αμερικάνικους δρόμους.

Να θυμίσω ότι η Koenigsegg One:1 είναι το πρώτο megacar του κόσμου με αναλογία κιλών ανά ίππο 1 προς 1 -1.360 άλογα σε 1.360 κιλά – και ήδη έχει δείξει πως είναι ικανό να σπάσει το ρεκόρ κάθε πίστας. Ο Christian von Koenigsegg, το μυαλό πίσω από την Σουηδική εταιρία λέει πως η επιθυμία τους για την κατασκευή ακόμη πιο δυνατών hypercars οφείλεται στους ίδιους τους πελάτες της εταιρίας, που ζητούν περισσότερη δύναμη και όσο γίνεται μικρότερο βάρος.

Η Koenigsegg One: 1 κατέχει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου παραγωγής στο Spa Francorchamps, το ρεκόρ 0-300-0 χλμ/ώρα, ενώ περιμένει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα στο Nurburgring Nordschleife για να επιχειρήσει να διαλύσει το 6:57 της Porsche 918 Spyder.

ΠηγήAutoFirm

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Koenigsegg επιστρέφει στο Nurburgring

Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της με την Koenigsegg One:1 στη διαβόητη γερμανική πίστα, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο...