Πρόστιμο σε όσους Κινέζους μπερδεύουν την ημέρα κυκλοφορίας

Σχετικά άρθρα

041632-china-weather-fog

Είναι ένα γνωστό γεγονός ότι το Πεκίνο αντιμετωπίζει επικίνδυνα επίπεδα ρύπανσης και οι αρχές προσπαθούν να κάνουν ό, τι μπορούν για να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα με κάποιο τρόπο. Από τις αρχές Δεκέμβρη το Πεκίνο βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρόσφατα, η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει έναν αντίστοιχο Ελληνικό δακτύλιο για τέσσερις μέρες. Συνολικά τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν τα 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Στατιστικές έδειξαν ότι μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες, 112.800 οχήματα παραβίασαν τον δακτύλιο. Το πρόστιμο είναι 14 ευρώ (100 γιουάν). Μέσα στο πλαίσιο του τετραήμερου “συναγερμού” έχει ανασταλεί η λειτουργία εργοστασίων, κατασκευές έργων, ακόμα και η χρήση barbecue.

Το Πεκίνο αυτή τη στιγμή έχει δείκτη ρύπανσης δέκα φορές πάνω σε σχέση με το μέγιστο επίπεδο που συνιστά η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ). Λόγω αυτού, όλα τα σχολεία έχουν κλείσει και όλες οι υπαίθριες δραστηριότητες έχουν σταματήσει. Ο κύριος λόγος της εντυπωσιακά υψηλής ρύπανσης, είναι ο αυξανόμενος αριθμός αυτοκινήτων (πάνω από 5,6 εκατομμύρια οχήματα, εκ των οποίων 4,3 εκατομμύρια είναι ιδιωτικά) καθώς και τα εργοτάξια που απελευθερώνουν τεράστιες ποσότητες σκόνης και ρύπανσης πάνω από την πόλη, συντελούν σε ένα ολέθριο αποτέλεσμα για την ατμόσφαιρα.

Το Πεκίνο δεν είναι η μόνη πρωτεύουσα που έρχεται αντιμέτωπη με ανησυχητικά ποσοστά ρύπανσης. Πρόσφατα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας απαγόρευσε όλες τις νέες πωλήσεις αυτοκινήτων diesel στο Δελχί και διπλασίασε το φόρο που επιβάλλεται στα φορτηγά που εισέρχονται στην πόλη, επίσης, λόγω της βαριάς ρύπανσης.

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...