Μόλις £1 έδωσε η Renault για να εξαγοράσει τη Lotus

Σχετικά άρθρα

Renault Sport F1

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, η Renault γνωστοποίησε πως έχει συμφωνηθεί η εξαγορά της Lotus και η επιστροφή της ως ομάδα από το 2016. Η εξαγορά αυτή ολοκληρώθηκε μέσα στον μήνα, ωστόσο δε γνωρίζαμε λεπτομέρειες σχετικά με τα ποσά που θα δαπανήθηκαν ή αν η Genii Capital κράτησε ένα μέρος των μετοχών.

Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες που φτάνουν στο φως της δημοσιότητας, η Renault χρειάστηκε να καταβάλει μόλις £1, προκειμένου να κλείσει τη συμφωνία! Το ποσό αυτό σου φαίνεται δικαιολογημένα μικρό, αλλά οι υπεύθυνοι της βρετανικής ομάδας ήθελαν τόσο πολύ αυτή την εξαγορά, κυρίως λόγω των χρεών που είχε η Lotus, γεγονός που οδήγησε και στον δρόμο της δικαιοσύνης, αλλά οι δικαστές πείστηκαν από τα χρήματα της Renault.

Η Genii Capital διατήρησε ένα 10% μαζί με την θυγατρική της, την Gravity Motorsports, με ταυτόχρονη παραίτηση από μετοχές αξίας £98.2 εκατομμυρίων (€134,2 εκατομμύρια). Το 90% πουλήθηκε στην Grigny Ltd, η οποία είναι θυγατρική εταιρεία της Renault. Όλες οι λεπτομέρειες και τα σχέδια της Renault για το μέλλον θα γνωστοποιηθούν τον Ιανουάριο, με τους Γάλλους να περιμένουν μια δύσκολη 3ετία μέχρι να γίνουν ένα ανταγωνιστικό όνομα στο άθλημα.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...