H Hyundai εξελίσσει υδρογονοκίνητο μοντέλο με αυτονομία 800 χλμ.

Σχετικά άρθρα

hyundai-hydrogen_sketch

Η Hyundai έχει στη γκάμα της το ix35 Fuel Cell, το οποίο είχε τον άτυπο τίτλο του πρώτου υδρογονοκίνητου αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής. Παρόλα αυτά, η κορεάτικη εταιρία φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά την χρήση του υδρογόνου ως καύσιμο, καθώς επιβεβαίωσε ότι εξελίσσει ένα νέο μοντέλο, χωρίς ωστόσο να δίνει λεπτομέρειες για το τύπο του αμαξώματος.

Δεν θα βασίζεται σε κάποιο άλλο μοντέλο της γκάμας, όντας ξεχωριστό και το πιο πιθανό είναι να έχει SUV χαρακτηριστικά, για καλύτερη εκμετάλλευση του εσωτερικού χώρου. Σε ότι και αν βασίζεται, ο επί κεφαλής του τμήματος έρευνας για το υδρογόνο της Hyundai-Kia, Sae-Hoon Kim, ανέφερε ότι μια αυτονομία 500 μιλίων (804 χλμ.) και τελικής ταχύτητας 180 χλμ/ώρα είναι άκρως ρεαλιστικός στόχος. Τα αντίστοιχα νούμερα για το ix35 Fuel Cell είναι 369 μίλια (594 χλμ) και 160 χλμ/ώρα τελική.

Το πότε θα κυκλοφορήσει παραμένει επίσης άγνωστό, με πιο πιθανή ημερομηνία θα ορίζεται το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...