Χωρίς χορηγό τίτλου ξεκινά το 2016 η Red Bull

Σχετικά άρθρα

Red Bull

Μπροστά σε σημαντικές αλλαγές στην ιστορία της βρίσκεται η Red Bull Racing. Οι αλλαγές αυτές έχουν ξεκινήσει ήδη, και όλα έγιναν εξαιτίας των κακών power units της Renault το 2014 και το 2015. Η αυστριακή ομάδα βρισκόταν στην αναζήτηση κινητήρων εν όψει 2016, καταλήγοντας τελικώς στη συνεργασία με την TAG Heuer, η οποία βρίσκεται εκεί θεωρητικά για τους κινητήρες, αλλά ουσιαστικά το power unit θα είναι κατασκευασμένο από τη Renault, χωρίς οι Γάλλοι να αναλαμβάνουν την εξέλιξή του.

Με την έλευση της ελβετική εταιρείας, ήρθε η αποχώρηση της Infiniti, με την οποία η RBR συνεργαζόταν από το 2011. Αυτό που περιμένουμε είναι τον διάδοχο της ιαπωνικής φίρμας, καθώς η TAG Heuer δεν υπάρχει στο όνομα της Red Bull, έτσι η χρονιά ξεκινά με τη Red Bull να έχει διαφορετικό λογότυπο, διότι απουσιάζει το όνομα κάποιου χορηγού.

Ίσως αυτό να έρθει στους επόμενους μήνες, με το πρωτάθλημα να ξεκινά στις 20 Μαρτίου και τις χειμερινές δοκιμές στις 22 Φεβρουαρίου. Πάντως, δε θα πρέπει να περιμένουμε θαύματα από τους πρώην Πρωταθλητές να είναι προετοιμασμένοι μια μεταβατική χρονιά, όπως λέει ο επί κεφαλής της ομάδας Christian Horner.

Christian Honrer

Το 2015 ήταν μια διαφορετική πρόκληση και δε χάσαμε κανένα σημαντικό μέλος της ομάδας. Η ομάδα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο σασί και νομίζω ότι έχει γίνει πολύ δυνατό. Πρέπει να συνεχίσουμε να κολυμπάμε μέχρι να πάμε ξανά στην κορυφή.

Κάποιες φορές (οι δυσκολίες) φέρνουν τις ομάδες πιο κοντά και νομίζω ότι η ομάδα είναι πιο δεμένη από ποτέ. Έτσι, δε νομίζω ότι, από την άποψη αυτή, ήταν μία κακή χρονιά. Ήμασταν πολύ δυνατοί στη στρατηγική, και τα pit stops μας ήταν τα καλύτερα.

Οι καλύτεροι αγώνες για τη Red Bull ήταν το Μονακό, η Ουγγαρία και η Σιγκαπούρη, με τον Βρετανό να λέει πως αυτό οφείλεται στην απόδοση του σασί, ρίχνοντας παράλληλα την ευθύνη στη Renault για ό,τι έκανε με τον κινητήρα.

Είχαμε ένα δυνατό αυτοκίνητο και τρεις ευκαιρίες, στο Μονακό, την Ουγγαρία και τι Σιγκαπούρη. Στις δύο από τις τρεις, πήραμε τη δεύτερη θέση. Σαν ομάδα, επικεντρωθήκαμε στη δική μας απόδοση και κάναμε πολύ καλή δουλειά. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε πράγματα που δεν είναι δική μας ευθύνη.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα