kia zilina plant factory slovakia

H Kia απασχολεί περισσότερους από 153.000 υπαλλήλους στην Ευρώπη και σύμφωνα με την κορεατική εταιρία, το 2014, πλήρωσε 934 εκατ. ευρώ σε φόρους, δασμούς κτλ στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συμβάλλοντας στην στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Το 2013 η Kia είχε πληρώσει 865 εκατ. ευρώ σε φόρους και έτσι το 2014 έκλεισε με μια αύξηση της τάξεως του 8%.

Το εργοστάσιο της Kia στη Σλοβακία μέσα στο 2015 κατασκεύασε το 2.000.000 αυτοκίνητό, με την Kia να δηλώνει πως το 56% των αυτοκινήτων της που πουλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή αγορά, κατασκευάστηκαν στην Σλοβακία. Η Kia προσθέτει € 1,3 δισ στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ, με την συνολική ακαθάριστη αξία στην Kia (ΑΠΑ) – συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών προμηθευτών και ανεξάρτητων εμπόρων λιανικής πώλησης της μάρκας, να ανέρχεται σε 2,5 δις €.

Στις σχετικές ειδήσεις, η αδερφή εταιρία, η Hyundai ανακοίνωσε πως το νέο Santa Fe Sport θα κατασκευάζεται και στο εργοστάσιό της στην Αλαμπάμα των Η.Π.Α. Σήμερα στο εργοστάσιο κατασκευάζονται τα Sonata και Elantra, με την παραγωγή του Santa Fe Sport να ξεκινά από το καλοκαίρι. Το εργοστάσιο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 400.000 μονάδων.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Αυξανόμενα κοινωνικο-οικονομικά οφέλη στην Ευρώπη από την παρουσία της Kia

– Πάνω από 153.000 άνθρωποι εργάζονται για την Kia Motors στην Ευρώπη

– Η Kia συνεισέφερε € 934 εκατομμύρια σε φόρους στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις το 2014

– Η Kia είναι άμεσα υπεύθυνη για την προσθήκη 2,5 δις € στην ακαθάριστη αξία παραγωγής σε κατασκευή, προμήθειες, έρευνα-ανάπτυξη, πωλήσεις και διανομή.

Φρανκφούρτη, 7 Ιανουαρίου 2016 – Μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από την London Economics, κορυφαίος ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός οικονομικών συμβούλων, αποκάλυψε την αυξανόμενη συμβολή της Kia Motors Europe στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της νέας έκθεσης, «Τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που απορρέουν από την παρουσία της Kia στην Ευρώπη», είναι ότι πάνω από 153.000 άνθρωποι έχουν εργασία χάρη στις δραστηριότητες της εταιρίας σε όλη την ήπειρο, οι οποίοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα από την Kia ή μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού, τις πωλήσεις και τη διανομή.

Ευρωπαϊκός φόρος που ανέρχεται σε € 934 εκατομμύρια το 2014

Συμπεριλαμβανομένων των τελωνειακών δασμών, των πωλήσεων και των φόρων των εταιριών, η έκθεση υπογραμμίζει τη συμβολή των € 934 εκατομμυρίων της Kia σε φόρους που καταβάλλονται στις κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 2014, ενισχύοντας περαιτέρω τις οικονομίες της περιοχής. Ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 8% σε σχέση με το 2013, έτος κατά το οποίο η Kia κατέβαλε € 865 εκατομμύρια σε φόρους στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Η συνεχής αύξηση της παραγωγής συμβάλλει στην ανάπτυξη

Η παραγωγή αυξάνεται διαρκώς επί σειρά ετών στην ευρωπαϊκή μονάδα παραγωγής της Kia στη Ζιλίνα της Σλοβακίας, η οποία παρήγαγε το πρώτο όχημα στο τέλος του 2006 – και των πρώτο όχημα των δύο εκατομμυρίων της το 2015. Η εγκατάσταση στη Ζιλίνα – λειτουργεί από την Kia Motors Σλοβακίας – είναι μία από τις λίγες μονάδες στον κόσμο με την ικανότητα να παράγει μέχρι και οκτώ διαφορετικά μοντέλα στην ίδια γραμμή παραγωγής.

Επειδή η παραγωγή έχει αυξηθεί στο εργοστάσιο (αύξηση κατά 3,5% την περίοδο 2013 έως 2014), η έκθεση της London Economics επισημαίνει ότι η συνολική αξία των προμηθειών της Kia ανέρχεται σε € 4,3 δισεκατομμύρια το 2014. Τα € 3,0 δισεκατομμύρια αυτών των προμηθειών (71%) προήλθαν από το εσωτερικό της Ευρώπης. Το 2014, το 56% όλων των οχημάτων Kia που πωλούνται στην Ευρώπη κατασκευάζονται επιτόπου στη Σλοβακία.

Η προστιθέμενη συνολική ακαθάριστη αξία της Kia τοποθετείται σε € 2,5 δισ

Η έκθεση υπογραμμίζει ολόκληρη την αλυσίδα αξιών της Kia στην Ευρώπη, από την Έρευνα και την Ανάπτυξη, έως την κατασκευή, τις προμήθειες, τις πωλήσεις και την τελική διανομή αυτοκινήτων σε όλη την ήπειρο. Το ίδιο το δίκτυο διανομής πωλήσεων προσθέτει € 1,3 δισ στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ, ενώ πρόσθεσε συνολική ακαθάριστη αξία στην Kia (ΑΠΑ) – συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών προμηθευτών και ανεξάρτητων εμπόρων λιανικής πώλησης της μάρκας – σε 2,5 δις €.

Ο κος Michael Cole, Chief Operating Officer της Kia Motors Europe, σχολίασε: “Η Ευρώπη είναι πολύ σημαντική για την Kia στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και μία εξέχουσα βάση παραγωγής σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ η ευρωπαϊκή παραγωγή μας συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο. Η Kia κάνει επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων στην περιοχή επί σειρά ετών, που αποδίδουν τόσο στην εταιρεία όσο και στις πολλές Ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες έχουμε παρουσία. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε την έκθεση της London Economics η οποία αναγνωρίζει το μέγεθος της συνεισφοράς μας στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Σχετικά τη London Economics στο link http://londoneconomics.co.uk/.

H Kia Motors Corporation (www.kia.com) – κατασκευαστής οχημάτων υψηλής ποιότητας, που προορίζονται όχι μόνο για όσους είναι αλλά και όσους αισθάνονται «νέοι» – ιδρύθηκε το 1944 και είναι η παλαιότερη βιομηχανία κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων στην Κορέα. Κατασκευάζει περισσότερα από 3 εκατομμύρια οχήματα τον χρόνο σε 10 μονάδες κατασκευής και συναρμολόγησης σε 5 χώρες, που στη συνέχεια διαθέτει μέσω ενός ευρύτατου δικτύου αντιπροσώπων και εισαγωγέων σε 180 χώρες. H Kia σήμερα απασχολεί πάνω από 49.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και τα ετήσια έσοδά της ανέρχονται σε σχεδόν 45 δισεκατομμύρια δολάρια. H Kia είναι ο μέγας χορηγός του Australian Tennis Open, επίσημος συνεργάτης της FIFA και επίσημος χορηγός του Κυπέλλου UEFA. Το σλόγκαν της Kia Motors Corporation είναι: “The Power to Surprise” (H Δύναμη που εκπλήσσει) και αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της εταιρείας να εκπλήσσει τον καταναλωτή ξεπερνώντας τις προσδοκίες του με καινοτομίες και πρωτοπορίες στο χώρο του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας.

 [/learn_more]