Το νέο Golf GTI Clubsport θα αποδίδει 325 άλογα;

Σχετικά άρθρα

Volkswagen-Golf-GTI-Clubsport-5375

Το Golf GTI Clubsport είναι αυτή τη στιγμή η δεύτερη πιο δυνατή έκδοση του μοντέλου, πίσω από το R, καθώς ο 4-κύλινδρος turbo κινητήρα, 2,0 λίτρων αποδίδει 265 άλογα, αλλά με την λειτουργία overboost, η δύναμη φτάνει για μερικά χρονικά διαστήματα και τα 290 άλογα. Η ροπή του είναι στα 380 N·m και συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο αυτόματο DSG ή μηχανικό. Τα 100 χλμ/ώρα έρχονται από στάση σε 5,9 δευτερόλεπτα (6,0 δευτερόλεπτα με το μηχανικό), όταν η τελική ταχύτητα είναι 249 χλμ/ώρα με το DSG και 250 χλμ/ώρα με το χειροκίνητο.

Σύμφωνα με αγγλικές πηγές η επόμενη γενιά της συγκεκριμένης έκδοσης του μοντέλου, που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2019, θα σπάσει το φράγμα των 300 ίππων, αποδίδοντας 325 άλογα από τον νέο 2-λιτρο turbo κινητήρα.

Αυτό σημαίνει παράλληλα, ότι η ιπποδύναμη της απλής έκδοσης του Golf GTI θα πάρει την ανιούσα, καθώς υπολογίζεται ότι θα αποδίδει περίπου 260 άλογα, ενώ η έκδοση με το Performance θα 300ρίζει. Αντίστοιχα, στην κορυφή το τετρακίνητο Golf R είναι αρκετά πιθανό ότι θα ακουμπήσει τα 400 άλογα. Πάντως, μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο αν θα εξοπλίζεται με το νέο 10-τάχυτο κιβώτιο, η εξέλιξη του οποίου είχε ξεκινήσει αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από την Αυστραλία σταμάτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...