Η ανακοίνωση απομένει για την παραγωγή του Hyundai Santa Cruz

Σχετικά άρθρα

Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept

H Hyundai στην έκθεση του Detroit ακριβώς πριν ένα χρόνο παρουσίασε το Santa Cruz Concept, ένα πρωτότυπο pickup, που όπως ανέφερε η κορεάτικη εταιρία απευθύνεται “σε μια νέα γενιά αγοραστών που έχουν ανάγκη από ένα ευέλικτο και κομψό τρόπο μεταφοράς”.

Μέσα σε αυτό το χρόνο έχουμε ακούσει άλλοτε ότι είναι κοντά στο να πάρει το πράσινο φως, και άλλοτε ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί το μέλλον του. Σήμερα, όμως, ο πρόεδρος και CEO της Hyundai Αμερικής, Dave Zuchowski, προσπαθώντας να μιλήσει αινιγματικά, πρακτικά επιβεβαίωσε ότι το κορεατικό pickup θα πατήσει δρόμο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Ποιος ο τρόπος να το πω; Περιμένουμε περισσότερο την ανακοίνωση, παρά την επιβεβαίωση, σωστά; Η HMC (Hyundai Motor Company) πρόκειται να το ορίσει (πότε αυτό θα γίνει). Νιώθουμε πολύ καλά με αυτό. Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμα. Πλέον δεν σταυρώνουμε τα δάχτυλα μας και περιμένουμε την επιβεβαίωση, προσπαθούμε να αποσαφηνίσουμε πότε θα το ανακοινώσουμε.

Santa Cruz

Ακόμα δεν είναι γνωστό αν το Santa Cruz θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως ή αποκλειστικά στην Αμερική, με τον Zuchowski να λέει:

Δεν είμαι ξεκάθαρος για τις άλλες αγορές, αλλά η προοπτική μας είναι ότι είναι ένα όχημα που θα εξαχθεί και σε άλλες αγορές.

Το pickup μοντέλο της Hyundai θα βασίζεται πάνω στο Tucson, θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης με το εσωτερικό του να φιλοξενεί πέντε καθίσματα. Το Santa Cruz (ή όπως αλλιώς ονομαστεί) είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την κορεάτικη φίρμα, καθώς η έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου μπορεί να προσελκύσει νέους πελάτες, που ενδιαφέρονται για pickups.

Αν τα πράγματα πάνε όπως τα υπολογίζουν, το Santa Cruz αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2017, αλλά δεν θα είναι ένα κλασικό και παραδοσιακό pickup φορτηγάκι. Αυτό θα μπορεί να συνδυάζει την άνεση ενός crossover, με τη πρακτικότητα του χώρου φόρτωσης των pickups, ενώ μηχανικά θα εφοδιάζεται με έναν 2.0-λιτρο πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 190 ίππων και 406 Nm ροπής, ενώ θα γίνει και το πρώτο πετρελαιοκίνητο μοντέλο της Hyundai στην Αμερική.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Hyundai Santa Cruz

H Hyundai παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του Santa Cruz, με το pickup να αποκτά νέα γρίλια, νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες και στο εσωτερικό...

Η Hyundai ανανεώνει ξανά το i30

Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου facelift του i30, η Hyundai παρουσίασε σήμερα μια ακόμη ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου, που συνεχίζει να διατίθεται...

Ανάκληση 132 Hyundai Tucson στην Ελλάδα

Η Hyundai ανακαλεί 132 Tucson παραγωγής από Μάιο 2021 ως και Μάιο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα. Στα επηρεαζόμενα...
Autoblog.gr