Αυτό είναι το νέο DS3

Σχετικά άρθρα

citroen-as-ds3-a-0751

Στα πλαίσια ανανέωσης όλης της γκάμας της DS Automobiles, η γαλλική εταιρία ανανέωσε το DS3 στην προσπάθειά της για να καθιερωθεί και να σταθεί στα πόδια ως μια αυτόνομη μάρκα.

ds3

Η πορεία του μικρότερου μοντέλου της είναι πολύ σημαντική, καθώς το 2014 το 48% των παγκόσμιων πωλήσεων της ανήκαν στο DS3, ενώ έχει πουλήσει πάνω από 390.000 μονάδες παγκοσμίως από το 2010.

citroen-as-ds3-a-0750

Το νέο μοντέλο που θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης σε περίπου ενάμιση μήνα, διαθέτει avant-garde σχεδιασμό και αφομοιώνει έναν εξελικτικό σχεδιασμό, ο οποίος δανείζεται αρκετά στιλιστικά στοιχεία από το DS Divine concept. Διατηρεί τις έντονες πίσω κολόνες C και τις αναλογίες του σημερινού μοντέλου, αλλά έχει πιο έντονες και τετράγωνες γραμμές, με την εμπρός μάσκα να μοιάζει με αυτή της νέας DS4, ενώ διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, χαρίζοντας του φινέτσα και δυναμισμό. Υπάρχουν 78 χρωματικοί συνδυασμοί, δέκα διαφορετικά αυτοκόλλητα οροφής και τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις στην μαλακή οροφή της ανοικτής έκδοσης.

citroen-as-ds3-a-0753

Στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο έχει ακόμα καλύτερης ποιότητας υλικά, νέα διακοσμητικά, νέα κεντρική κονσόλα με 20 λιγότερα κουμπιά, υψηλότερα επίπεδα εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 7″ της PSA με συμβατότητα Apple CarPlay. Υπάρχει κάμερα οπισθοπορείας, βοηθός παρκαρίσματος και αυτόματο σύστημα φρεναρίσματος Active City Brake.

citroen-as-ds3-a-0757

Μηχανικά δεν αναμένονται αλλαγές, με τους κινητήρες να προέρχονται αυτούσιοι από το σημερινό μοντέλο. Έτσι, το νέο DS3 θα προσφέρεται στη βάση με τον 1.200άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα 81 ίππων, όπου με την βοήθεια turbo η ιπποδύναμη θα αυξάνεται στα 110 και 130 άλογα. Θα υπάρχει επίσης ο 1.600άρης με 165 άλογα, όπου στην κορυφαία DS Performance έκδοση θα φτάνει τα 211 άλογα, ενώ θα υπάρχει και η έκδοση DS Performance Black Edition που έχει 15 χιλιοστά χαμηλότερη ανάρτηση, φαρδύτερα μετατρόχια, μεγαλύτερα φρένα και προαιρετικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Επίσης διαθέτει carbon διακοσμητικά, διπλές απολήξεις εξατμίσεων και δερμάτινες/Alcantara επενδύσεις. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, θα εφοδιάζεται με τον γνωστό 1.6 BlueHDi απόδοσης 100 και 120 ίππων. Τελος, η SUV έκδοση του αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2018.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

το νέο DS 3 αποκαλυφθηκε στο παρισι!

Η γαλλική DS Automobiles μέλος του ομίλου PSA, παρουσίασε σε μία “Avant Garde” εκδήλωση στο μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι το νέο DS 3, που πλέον φέρει κι αυτό όπως και η υπόλοιπη γκάμα της DS Automobiles τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της μάρκας, τη νέα μάσκα DS Wings, που εφεξής θα χαρακτηρίζει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της.

Το νέο DS 3 θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου.

Διαθέσιμη θα είναι και η ανοικτή έκδοση του μοντέλου DS 3 Cabrio.

Η DS Automobiles καινοτομεί με πρωτοποριακές τεχνολογίες και νέες σχεδιαστικές γραμμές, προσφέροντας κομψότητα και κορυφαία ποιότητα φινιρίσματος που ανταποκρίνεται στις υψηλότερες απαιτήσεις.

Η εμπορική διάθεση του νέου DS 3 στη χώρα μας υπολογίζεται στα τέλη Μαρτίου. Το νέο DS 3 εξοπλίζεται με τους νέους Euro 6 κινητήρες Βενζίνης “PureTech” και πετρελαίου “BlueHDi”. Με το βραβείο καλύτερου κινητήρα για το 2015 στην κατηγορία του, οι κινητήρες βενζίνης “PureTech”, καθώς και οι νέοι κινητήρες πετρελαίου “BlueHDi”, προσφέρουν μέγιστη οικονομία καυσίμου, χαμηλές εκπομπές ρύπων, ενώ ταυτόχρονα υπόσχονται υψηλές επιδόσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η γκάμα των κινητήρων βενζίνης PureTech θα έχει στη βασική της έκδοση τον 3κύλινδρο Euro 6 των 1.200 κ.εκ. με 82 ίππους και μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ETG, που θα πλαισιωθεί από δύο turbo εκδόσεις 1.2 με 110 και 130 ίππους αντίστοιχα. Η έκδοση με τους 110 ίππους μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο EAT6. Η κορυφαία έκδοση με την ονομασία “Performance”, έχει κάτω από το καπό της τον γνωστό turbo 1.600άρη του ομίλου PSA. Από την άλλη, διαθέσιμοι θα είναι και νέοι Euro 6 κινητήρες πετρελαίου BlueHDi, απόδοσης 75, 100 και 120 ίππων προσφέροντας εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης.

Η έκδοση “Performance” ξεχωρίζει από το φαρδύτερο μετατρόχιο (26 mm εμπρός και 14 mm πίσω), καθώς και τη μικρότερη κατά 15 mm απόστασή από το έδαφος. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου εντυπωσιάζει με την πολυτέλεια των επενδύσεων “αλκαντάρα”. Τα αναβαθμισμένα φρένα, το κιβώτιο 6 σχέσεων αλλά και το μπλοκέ διαφορικό υπόσχονται επιδόσεις προσφέροντας οδηγική απόλαυση.

Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η επανασχεδιασμένη μάσκα, η οποία τονίζεται από ένα χρωμιωμένο περίγραμμα, το νέο εμπρός προφυλακτήρα, τους προβολείς LED, προβολείς ομίχλης LED, καθώς και το μεγαλύτερο λογότυπο. Επίσης, οι σχεδιαστές της DS Automobiles έχουν δώσει ιδιαίτερα μεγάλη έμφαση στις δυνατότητες εξατομίκευσης, με αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμες συνολικά 78 αποχρώσεις για το αμάξωμα.

Το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί με το σύστημα infotainment, που πλέον διαθέτει και δυνατότητες σύνδεσης με smartphones (υποστήριξη MirrorLink, Apple Car Play, Google Play κ.α.), ενώ η νέα touch-screen κεντρίζει το ενδιαφέρον των επιβατών. Ακόμη, ο εξοπλισμός του ανανεωμένου DS 3 μπορεί να περιλαμβάνει και κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος (εμπρός και πίσω), active city brake (για αποφυγή σύγκρουσης), σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα κ.α.

Στην Ευρώπη, τα μοντέλα της DS πωλούνται μέσω των εκθέσεων της DS Automobiles, είτε σε ειδικά διαμορφωμένους εκθεσιακούς χώρους σε όλο το δίκτυο CITROËN, όπως συμβαίνει και στη χώρα μας.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα έως και 3 φορές πιο ακριβά στο εξωτερικό

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολιτικοί έχουν σημάνει συναγερμό ότι οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες τους θα μπορούσαν να καταστραφούν από ένα κύμα φθηνών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ωστόσο,...

Η Zacoe βελτιώνει την Ferrari SF90 Stradale

Η Zacoe μας δείχνει το νέο επιθετικό bodykit που ετοίμασε για την Ferrari SF90 Stradale. Το bodykit είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αποτελείται από...