Η Ν. Κορέα μηνύει τον επικεφαλής της τοπικής Audi-Volkswagen

Σχετικά άρθρα

800x532-ECONO72606_1

Τα προβλήματα για την Volkswagen δεν έχουν τέλος αφού στην μακριά λίστα των δυσαρεστημένων, προστέθηκε και η Νότιος Κορέα που αποφάσισε να μηνύσει τον επικεφαλής της Audi Volkswagen Korea με την αιτιολογία ότι το πλάνο ανάκλησης για τα οχήματα στα οποία οι εκπομπές ρύπων ήταν παραποιημένες δεν πληρούσε τις απαιτήσεις του νόμου.

Η Νότιος Κορέα, διεξήγαγε τις δικές της εκπομπές ρύπων και τον Νοέμβριο του 2015, τιμώρησε την Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία με πρόστιμο ύψους 14.1 δις won (10.7 εκατομμυρίων ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία) αναγκάζοντας την παράλληλα να ανακαλέσει 125.522 οχήματα. Στις 6 Ιανουαρίου, η Volkswagen κατέθεσε την πρόταση της για την διόρθωση των οχημάτων όπως ζήτησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Κορέας αλλά σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας, το πλάνο της εταιρίας ούτε εξηγούσε γιατί προέκυψε το πρόβλημα, ούτε το πώς θα διορθωνόταν. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην μήνυση.

Σε σχετικά νέα, η Volkswagen λέγεται ότι επέλεξε το πρώην στέλεχος της BMW, Hinrich Woebcken για να ηγηθεί των επιχειρήσεων της στις Η.Π.Α. Ο Woebcken θα πάρει τη θέση του Winfrien Vahland ο οποίος τον Οκτώβριο που μας πέρασε παραιτήθηκε από τη θέση του. Παράλληλα, ένα άλλο δημοσίευμα λέει ότι η Volkswagen σχεδιάζει να προσλάβει τον πρώην επικεφαλής του FBI, Louis Freeh για να την βοηθήσει με τις Αμερικάνικες αρχές που εξετάζουν το σκάνδαλο χειραγώγησης εκπομπών ρύπων.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...