Marchionne: Η Alfa Romeo θα επιστρέψει στην F1 με δική της ομάδα

Σχετικά άρθρα

alfa romeo logo

Ο Sergio Marchionne σε νέα του συνέντευξη του αποκάλυψε πως επιθυμία του η Alfa Romeo θα επιστρέψει στην F1, όχι απλά ως προμηθευτής κινητήρων, αλλά με κανονική ομάδα. Ο Marchionne είπε πως η ομάδα θα έχει σχέση με την Ferrari, αντίστοιχη με αυτή της Toro Rossoμε την Red Bull, με την ομάδα της Alfa Romeo στην F1 να συμβάλει στην βελτίωση της εικόνας της εταιρίας στο ευρύ κοινό.

Ο πρόεδρος της Ferrari, αλλά και CEO της FCA, είπε στην ιταλική La Gazzetta Dello Sport πως το δικό του όραμα είναι η ομάδα της Alfa Romeo για την F1 να αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Scuderia Ferrari. Συγκεκριμένα είπε πως η Alfa Romeo είναι σε θέση να κατασκευάσει το δικό της σασί, όπως και τον δικό της κινητήρα, αλλά επειδή το κόστος ανάπτυξης νέου κινητήρα θα είναι απαγορευτικό, το πιθανότερο είναι το μονοθέσιο της Alfa Romeo να φορά κινητήρα της Ferrari.

O Marchionne ρωτήθηκε επίσης για την επιστροφή της Alfa Romeo και σε άλλα πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά ο Ιταλοκαναδός ήταν σαφής. Η Alfa Romeo θα μπει μόνο στην Formula 1, ενώ απαντώντας στην ερώτηση περί εισόδου της Alfa Romeo στο Le Mans απάντησε αρνητικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα