H VW ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα το 2015 για έρευνα και ανάπτυξη

Σχετικά άρθρα

vw Volkswagen logo

Η Volkswagen ήταν η εταιρία που σύμφωνα με την μελέτη της PricewaterhouseCoopers (PwC), ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα, από οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία μέσα στο 2015, στο τμήμα της έρευνας και ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την PwC, η VW δαπάνησε 15,3 δισ. δολάρια στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, με την Toyota να ακολουθεί με 9,2 δισ. δολάρια και την Daimler να έπεται στην 3η θέση με 7,6 δισ. δολάρια.

Αυτοκινητοβιομηχανία Χρήματα
VW $15.3 δις
Toyota $9.2 δις
Daimler $7.6 δις
GM $7.4 δις
Ford $6.9 δις
Honda $5.5 δις
BMW $5.5 δις
Nissan $4.6 δις
Denso $3.6 δις
FCA $3.4 δις

Από πλευράς προμηθευτών η Denso Corp επένδυσε 3,6 δισ. δολάρια το 2015, με τις Continental AG και Aisin Seiki Co να ακολουθούν, ενώ οι ιδιωτικές εταιρίες που δεν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο αποκλείστηκαν από την μελέτη, γι΄αυτό δεν υπάρχει σε αυτή η Robert Bosch GmbH.

Στις σχετικές ειδήσεις, η EPA φαίνεται πως ζητά από την VW περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα και περισσότερους σταθμούς φόρτισης στις Η.Π.Α. Αυτό αναφέρει με χθεσινό της δημοσίευμα η γερμανική Welt am Sonntagt, με την αμερικανική αρχή Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος να υποστηρίζει πως τα ηλεκτρικά μοντέλα θα αντισταθμίσουν τα ρυπογόνα diesel αυτοκίνητα της Volkswagen. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις σχετικά με το να βρεθεί μια λύση στα αυτοκίνητα που επηρεάζονται στις Η.Π.Α λόγω του σκανδάλου εκπομπών, με τη συμφωνία να αναμένεται να ανακοινώνεται πριν από τα τέλη του Μάρτη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...