Έκθεση Γενεύης 2016: Στο περίπτερο της Nissan, με το πρατήριο του μέλλοντος

Σχετικά άρθρα

139208_1_5

Η Nissan στη Γενεύη παρουσίασε στο ευρωπαϊκό κοινό IDS Concept τα Qashqai και X-Trail Premium Concepts ενώ παράλληλα, παρουσιάζει και το Intelligent Mobility vision, το όραμά της για την Ευφυή Κινητικότητα. Το όραμα της ευφυούς κινητικότητας της Nissan, εκπορεύεται από την επιδίωξη ενός στόχου για οχήματα μηδενικών εκπομπών και εξάλειψης των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Με βάση αυτό το όραμα, η Nissan σχεδιάζει και καθοδηγεί τις γραμμές των προϊόντων και των συναφών τεχνολογιών, σε άμεση συνάφεια με κρίσιμες επιχειρηματικές αποφάσεις γύρω από ζητήματα που αφορούν το πώς θα κινούνται, θα οδηγούνται αλλά και θα ενσωματωθούν τα αυτόνομα αυτοκίνητα στην κοινωνία.

Στον πυρήνα του προγράμματος Intelligent Mobility της Nissan, εμπεριέχονται τρεις τομείς καινοτομίας:

  • Nissan Intelligent Driving – προσφέρει περισσότερη αυτοπεποίθηση στον οδηγό, με αιχμή του δόρατος την αυτόνομη τεχνολογία κίνησης της Nissan, αλλά και της πιλοτικής κίνησης.
  • Nissan Intelligent Power – περισσότερη απόδοση και με περισσότερη δύναμη, με πρωταγωνιστές τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.
  • Nissan Intelligent Integration – νέοι τρόποι ολοκληρωμένης διασύνδεσης των οχημάτων με την κοινωνία.

AD8T3704

Παράλληλα η Nissan ανακοίνωσε πως το Qashqai θα γίνει το πρώτο αυτοκίνητό της στην Ευρώπη που θα διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης κίνησης. Το πρώτο αυτόνομο Qashqai, αναμένεται να βγει από την γραμμή παραγωγής του Sunderland στο επόμενο έτος και θα είναι εξοπλισμένο με το “Piloted Drive 1.0”, ένα σύστημα που επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κινούνται αυτόνομα και με ασφάλεια σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, ακόμα και σε συνθήκες βεβαρημένης κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς.

AD8T3667

Τέλος η Nissan, σε συνεργασία με το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο των Foster + Partners, παρουσιάζει στη Γενεύη και το πρατήριο του μέλλοντος. Η συγκεκριμένη συνεργασία – ορόσημο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο σταθμός ανεφοδιασμού καυσίμων του μέλλοντος, θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι το ίδιο το αυτοκίνητο. Εικονογραφημένο σε ένα βίντεο διάρκειας δύο λεπτών, που απεικονίζει τόσο το best-seller Nissan LEAF αλλά και το φουτουριστικό IDS Concept, το όραμα της Nissan παίρνει σάρκα και οστά, διερευνώντας πώς ο τρόπος της ζωής μας μπορεί να αλλάξει καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται. Η συνεργασία αυτή που θα διαρκέσει για 12 μήνες, προσφέρει μια εικόνα του τι αναμένουμε από τη Nissan σε σχέση με το όραμά της για την Ευφυή Κινητικότητα : έναν κόσμο στον οποίο τα αυτοκίνητα αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους, καθώς οι πληθυσμοί υιοθετούν τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, αλλά και τις τεχνολογίες πιλοτικής οδήγησης.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Nissan παρουσιάζει το όραμά της για την αυτοκίνηση, στο Σαλόνι της Γενεύης.

Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Nissan παρουσιάζει προηγμένες τεχνολογίες και καινοτομίες του μέλλοντος, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά το όραμά της για την Ευφυή Κινητικότητα – γνωστό και ως Intelligent Mobility vision-, ενώ πραγματοποιεί και το ντεμπούτο του πρωτοτύπου IDS, επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Με μια δυναμική προβολή του οράματος της Nissan για το μέλλον της κινητικότητας, το περίπτερο της μάρκας μας φέρνει ολοζώντανες τις τεχνολογίες του αύριο. Με θεματολογία που εκτείνεται από το όραμα της Nissan για το μέλλον της κινητικότητας, μέχρι την ανεξάντλητη έμπνευση στον εντυπωσιακό σχεδιασμό και το styling των crossovers Premium Concepts της φίρμας, η Nissan επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι κρατά γερά τα ηνία ως μια από τις πιο συναρπαστικές και οξυδερκείς αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το όραμα της ευφυούς κινητικότητας της Nissan, εκπορεύεται από την επιδίωξη ενός στόχου για οχήματα μηδενικών εκπομπών και εξάλειψης των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Με βάση αυτό το όραμα, η Nissan σχεδιάζει και καθοδηγεί τις γραμμές των προϊόντων και των συναφών τεχνολογιών, σε άμεση συνάφεια με κρίσιμες επιχειρηματικές αποφάσεις γύρω από ζητήματα που αφορούν το πώς θα κινούνται, θα οδηγούνται αλλά και θα ενσωματωθούν τα αυτόνομα αυτοκίνητα στην κοινωνία.

Στον πυρήνα του προγράμματος Intelligent Mobility της Nissan, εμπεριέχονται τρεις τομείς καινοτομίας:

• Nissan Intelligent Driving – προσφέρει περισσότερη αυτοπεποίθηση στον οδηγό, με αιχμή του δόρατος την αυτόνομη τεχνολογία κίνησης της Nissan, αλλά και της πιλοτικής κίνησης.

• Nissan Intelligent Power – περισσότερη απόδοση και με περισσότερη δύναμη, με πρωταγωνιστές τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

• Nissan Intelligent Integration – νέοι τρόποι ολοκληρωμένης διασύνδεσης των οχημάτων με την κοινωνία.

Αυτό το ευφυές όραμα κινητικότητας από τη Nissan, παίρνει σάρκα και οστά με το IDS Concept, που πραγματοποιεί την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο το όραμα για το μέλλον των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την αυτόνομη οδήγηση, το IDS Concept κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας με την εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης που διαθέτει, όπως και για τις αεροδυναμικές του επιδόσεις, την συναρπαστική του επιτάχυνση, καθώς και για τις εξελιγμένες δυνατότητες της τεχνητής του νοημοσύνης.

Όμως οι ευχάριστες εκπλήξεις από τη Nissan δεν σταματούν εδώ. Το όραμα της αυτόνομης οδήγησης βρίσκει το ταίρι του στο κορυφαίο crossover της μάρκας, το QASHQAI, το οποίο και θα αποτελέσει το πρώτο όχημα της Nissan στην Ευρώπη που θα διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης κίνησης ! Το πρώτο αυτόνομο QASHQAI, αναμένεται να βγει από την γραμμή παραγωγής του Sunderland στο επόμενο έτος και θα είναι εξοπλισμένο με το “Piloted Drive 1.0”, ένα σύστημα που επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κινούνται αυτόνομα και με ασφάλεια σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, ακόμα και σε συνθήκες βεβαρημένης κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς.

Εκτός από τις συναρπαστικές τεχνολογίες αυτόνομης κίνησης οχημάτων, η Nissan μας προσφέρει από το Σαλόνι Αυτοκίνητου της Γενεύης και μια εντελώς ανανεωμένη εκδοχή, ως προς τον σχεδιασμό και το στυλ, για δύο από τα καταξιωμένα της crossover. Συγκεκριμένα, με δύο εντυπωσιακές ειδικές εκδόσεις των κορυφαίων QASHQAI και X-TRAIL, η Nissan διερευνά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ενισχύσει τον σχεδιασμό των επιτυχημένων της crossover, προσδίδοντας μια πιο premium και δυναμική ερμηνεία στον σχεδιασμό τους.

H φετινή παρουσία της Nissan στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, εκτός του ότι σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη δημιουργική περίοδο για τη μάρκα, με πίστη στο όραμα που έχει για τη διαμόρφωση του μέλλοντος στη βιώσιμη κινητικότητα, έρχεται για να επισφραγίσει την καταγραφή έξι χρόνων συνεχούς ανάπτυξης, αλλά και τις καλύτερες επιδόσεις πωλήσεων που έχει σημειώσει ποτέ στην Ευρώπη, με 715.623 αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του 2015.

Ο σταθμός ανεφοδιασμού της Nissan έρχεται από το… μέλλον !

Η Nissan αποκαλύπτει μια συναρπαστική εκδοχή από το όραμά της για το μέλλον της αυτοκίνησης, σε συνεργασία με το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο των Foster + Partners.

Η συγκεκριμένη συνεργασία – ορόσημο, μεταξύ του πρώτου σε πωλήσεις παγκοσμίως κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και του κορυφαίου στούντιο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο σταθμός ανεφοδιασμού καυσίμων του μέλλοντος, θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι το ίδιο το αυτοκίνητο !

Εικονογραφημένο σε ένα εκπληκτικό βίντεο διάρκειας δύο λεπτών, που απεικονίζει τόσο το best-seller Nissan LEAF αλλά και το φουτουριστικό IDS Concept, το όραμα της Nissan παίρνει σάρκα και οστά, διερευνώντας πώς ο τρόπος της ζωής μας μπορεί να αλλάξει καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται.

Η συνεργασία αυτή που θα διαρκέσει για 12 μήνες, προσφέρει μια εικόνα του τι αναμένουμε από τη Nissan σε σχέση με το όραμά της για την Ευφυή Κινητικότητα : έναν κόσμο στον οποίο τα αυτοκίνητα αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους, καθώς οι πληθυσμοί υιοθετούν τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, αλλά και τις τεχνολογίες πιλοτικής οδήγησης.

Η σχεδιαστική μελέτη του σταθμού ανεφοδιασμού από το μέλλον, παρουσιάζεται στο φετινό 86ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Autonomous ‘Piloted Drive’ Nissan Qashqai to be launched in Europe next year

Stage one autonomous drive technology will give refreshed Nissan Qashqai ‘single lane control’ in heavy traffic conditions on highways
Boost for European manufacturing as Piloted Drive Qashqai to be made at Sunderland Plant (UK) in 2017
Represents an important milestone in the company’s effort to launch a range of vehicles with autonomous drive technologies by 2020

GENEVA (Switzerland) 1st March 2016: The award-winning Nissan Qashqai crossover will be the company’s first vehicle in Europe to feature autonomous ‘Piloted Drive’ technology when it rolls off the line next year, Nissan announced today.

Produced at Nissan’s flagship manufacturing plant in Sunderland, UK, the refreshed Qashqai will be equipped with ‘Piloted Drive 1.0’ a feature that allows cars to drive autonomously and safely in a single lane in heavy traffic conditions on highways.

Thousands of hours of testing and multiple sensors on the car ensure that the system anticipates its surroundings correctly.

Today’s announcement marks an important step in the brand’s commitment to making autonomous drive technologies accessible to all and paves the way for Nissan’s Intelligent Mobility vision, a 360-degree approach to a smart automotive future. Nissan has already set out its commitment to launch a range of vehicles with autonomous drive capabilities by 2020, including vehicles that will be able to safely navigate city intersections.

During the next four years, Nissan will launch vehicles with increased autonomous capabilities like “multiple-lane control,” which can autonomously negotiate hazards and change lanes during highway driving. And by the end of the decade, Nissan will introduce “inner-city” autonomy, enabling vehicles to negotiate city cross-roads and intersections without driver intervention.

The technology will be installed on mainstream, mass-market cars at affordable prices, with Piloted Drive 1.0 coming to Japan in 2016. An on-road demo event in Europe in 2016, will showcase the maturity of Nissan’s autonomous drive technology.

Making the announcement at the Geneva Motor Show, Paul Willcox, Chairman, Nissan Europe said: “The Nissan Qashqai has always been a trailblazer in the market so it’s fitting that customers will get to experience the future of mobility in our award-winning crossover as early as 2017.

“It’s a car people love. It’s a car people trust. It pioneered the crossover boom, and now it will spearhead Nissan’s move towards launching a range of vehicles with autonomous drive capabilities from 2017. Yet again, we are taking technology normally found in premium cars and making it accessible to millions of motorists.”

A real success story for Nissan, in September 2015 the latest generation Qashqai became the fastest ever UK-built vehicle to smash the half million production mark. Since production began in 2014, a second generation Qashqai has rolled of the line every 62 seconds at Nissan’s record-breaking Sunderland Plant.

“The introduction of Piloted Drive technologies will be an evolution not a revolution as the building blocks for this are already in place in many of our cars today through our Safety Shield Technology,” added Willcox. “With the driver in control, we want to remove the pain-points of being behind the wheel, like navigating heavy traffic, to put the excitement back into driving.”

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...

Nissan: 30 νέα αυτοκίνητα σε βάθος τριετίας

H Nissan παρουσίασε το νέο της επιχειρηματικό σχέδιο, που το ονόμασε Arc, με αυτό να περιλαμβάνει 30 νέα μοντέλα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια....

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...

Νέο Nissan Kicks

Την δεύτερη γενιά του Kicks παρουσίασε σήμερα η Nissan, με το μικρό crossover της ιαπωνικής εταιρίας να έχει μεγαλώσει σε μέγεθος και έχει 21,3...
Autoblog.gr