Σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ Mercedes και Ferrari ζητά ο Ecclestone

Σχετικά άρθρα

Bernie Ecclestone Maurizio Arrivabene

Στο χειρότερο σημείο της ιστορίας της βρίσκεται η Formula 1. Κι αν με θεωρείς υπερβολικό, δε νομίζω πως ο Bernie Ecclestone έχει μιλήσει με τόσο άσχημα λόγια για το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα. Ο 85χρονος έχει δεχθεί τα πυρά για τις πολύ αυστηρές κριτικές του, ωστόσο ο ίδιος δεν είναι άνθρωπος που πτοείται από τη γνώμη των άλλων.

Οι κανονισμοί του 2014 έχουν αναγκάσει τον Ecclestone άμεσα κι έμμεσα να μιλά για την κατρακύλα του αθλήματος. Από τη μία, οι τεχνικοί κανονισμοί με τους turbo V6 κινητήρες, τα υβριδικά συστήματα και τον μειωμένο ήχο, και από την άλλη η κυριαρχία της Mercedes χάρη σε αυτούς τους κανονισμούς. Τώρα, ο Βρετανός λέει πως θέλει τη Ferrari στην κορυφή, ώστε να υπάρξει ανταγωνισμός με τη Mercedes, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Red Bull, η οποία πληγώθηκε περισσότερο από τους κανονισμούς του 2014.

Το συμπέρασμα είναι απλό. Ελπίζω ότι η Ferrari θα επιστρέψει εκεί που πρέπει, δηλαδή να μάχεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το ίδιο και για τη Red Bull. Εξαρτάται πολύ από το τι θα κάνει η Ferrari. Αν δεν δείξουν ξανά ότι μπορούν να κερδίσουν το πρωτάθλημα, δυστυχώς -ή ευτυχώς, αναλόγως από πού το βλέπεις-, η Mercedes θα κυριαρχήσει για μία ακόμα σεζόν.

Ακόμα κι αν δε συμβεί αυτό, ο Ecclestone ελπίζει σε μία σκληρή μάχη πρωταθλήματος ανάμεσα στους Lewis Hamilton και Nico Rosberg, βάσει των περσινών εμφανίσεων του Γερμανού στο τέλος της σεζόν.

Μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες πέρυσι, ίσως ο Nico να είναι σε φόρμα. Ίσως να έχει λίγο περισσότερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό του, ας το δούμε. Θα είναι ωραίο αν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των Hamilton και Rosberg.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...