Αναβαθμίσεις για Μπαχρέιν και Ισπανία ετοιμάζει η Force India

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One Testing - Test Two - Day 4 - Barcelona, Spain

Τη σταθερή της πορεία στη Formula 1 θέλει να συνεχίσει η Force India, με τους φετινούς στόχους να είναι αρκετά υψηλοί, τουλάχιστον όπως αυτοί ειπώθηκαν στα τέλη της περσινής σεζόν, όπου διαβάζαμε για ανταγωνισμό με τη Williams. Η βρετανική ομάδα έδειξε στις δοκιμές πως είναι μπροστά από την ινδική, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να κάνει τους μηχανικούς στο Silverstone -η έδρα της Force India- να χάσουν το κίνητρό τους.

Το ξεκίνημα του 2016 δείχνει να είναι καλύτερο για την Force India σε σχέση με πέρυσι και η ομάδα θέλει να πατήσει γκάζι όσον αφορά τις αναβαθμίσεις της VJM09. Ο Otmar Szafnauer, COO της ομάδας, λέει πως οι τεχνικοί αξιολογούν τα δεδομένα που πήραν από τις δεύτερες δοκιμές, με τα νέα κομμάτια να φτάνουν στο μονοθέσιο σε Μπαχρέιν και Ισπανία.

Οι δοκιμές ήταν πολύ καλές για ‘μάς. Φέραμε κάποια επιπλέον κομμάτια στο δεύτερο τεστ, από τα οποία έχουμε μερικά καλά δεδομένα, και θα τα αναπτύξουμε για το Μπαχρέιν και την Ισπανία. Αρχικά, έχουμε κάποιες αεροδυναμικές αναβαθμίσεις για το Μπαχρέιν, και στη συνέχεια στην Ισπανία θα έχουμε κάποιες αναβαθμίσεις στην ανάρτηση και στην αεροδυναμική.

Τώρα τις αναθεωρούμε, ώστε να είναι πιο σημαντικές αναβαθμίσεις όταν τις βάλουμε στο μονοθέσιο. Θα υπάρξουν κάποια νέα κομμάτια, μετά θα δούμε πόσο ανταγωνιστικοί θα είμαστε σε σχέση με τους άλλους και στη συνέχεια θα κρίνουμε κατά πόσο θα εστιάσουμε στο 2017, όταν και θα υπάρξουν τεράστιες αλλαγές στους κανονισμούς.

Ο Szafnauer βλέπει ότι θα υπάρχει αρκετά κλειστή μάχη με τη Williams, πιστεύοντας ότι θα είναι μπροστά από τις Red Bull και Toro Rosso.

Κοιτώντας τον ρυθμό στις μεγάλες αποφάσεις, νομίζω ότι θα είμαστε στην ίδια θέση που τελειώσαμε το 2015. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιους αγώνες θα είμαστε ελάχιστα μπροστά από τη Williams και θα σε άλλους πίσω της. Αλλά, δε νομίζω ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στο μείγμα με τις Toro Rosso και Red Bull. Τουλάχιστον, φέτος θα τους ανταγωνιστούμε, ενώ στο ξεκίνημα πέρυσι ήμασταν αρκετά μακριά.

Οι μπελάδες για το αφεντικό της ομάδας, Vijay Mallya, συνεχίζονται, καθώς αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα στην Ινδία, με κάποιες τράπεζες να ζητούν απαγόρευση εξόδου του Ινδού από τη χώρα. Ο Szafnauer τόνισε, όμως, ότι ο Mallya θα συνεχίσει να βρίσκεται όπως πριν στο πλευρό της ομάδας.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...