H VW θέλει να εξοικονομήσει λεφτά από τα t-shirts των εργαζομένων

Σχετικά άρθρα

thumb

Η Volkswagen, εξαιτίας του dieselgate, έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση, καθώς εκτός από το κόστος των ανακλήσεων για την επιδιόρθωση των 11 εκατ. επηρεαζόμενων αυτοκινήτων της, πρέπει να πληρώσει και τα μεγάλα πρόστιμα που την περιμένουν, με το συνολικό ύψος της ζημιάς να υπολογίζεται τουλάχιστον στα 50 δις δολάρια.

Έτσι, έχει αρχίσει να κάνει ότι απαιτείται για να εξοικονομήσει κεφάλαια, και στην αρχή της εβδομάδας διαβάσαμε ότι η γερμανική εταιρία “απειλεί” με απολύσεις, ενώ σήμερα μαθαίνουμε ότι σκέφτεται σοβαρά να καταργήσει τα μπλουζάκια (T-shirts), ως μέρος των ενδυμάτων εργασίας.

Χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής του εργατικού συμβουλίου, Bernd Osterloh, δήλωσε χθες από το εργοστάσιο του Wolfsburg, που απασχολεί 20.000 υπαλλήλους:

Η Volkswagen θα μπορεί να γλυτώσει δισεκατομμύρια, αλλά οι συνάδερφοι μας θα πρέπει να εργάζονται κάτω από τις φόρμες τους γυμνόστηθοι.

Υπάρχουν αρκετές εσωτερικές προτάσεις και ιδέες ώστε να μειωθεί το κόστος, αλλά ακόμα καμία δεν έχει οριστικοποιηθεί, με αυτή για τα T-shirts να απορρίπτεται ως “απαράδεκτη” από τους εργαζομένους.

Πηγήspiegel.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...