Η VW κατέστρεψε αποδεικτικά στοιχεία για το dieselgate

Σχετικά άρθρα

Rice University Data Center, Carlos Jimenez; room of servers

Η Süddeutsche Seitung (σημαίνει βορειογερμανική εφημερίδα), η μεγαλύτερη σε πωλήσεις καθημερινή εφημερίδα, αποκαλύπτει σε σημερινό του άρθρο ότι ένας πρώην εργαζόμενος της VW κατηγορεί την γερμανική εταιρία σε δικαστήριο των ΗΠΑ, επειδή απολύθηκε στο τέλος του 2015. Ο λόγος που απολύθηκε, όπως αναφέρει ο εργαζόμενος, είναι ότι η VW είχε πιστέψει ότι θα ενημερώσει τις αρχές των ΗΠΑ σχετικά με την παρεμπόδιση απονομής της δικαιοσύνης από τον Όμιλο.

Πιο συγκεκριμένα, στην 11-σέλιδη μήνυση που κατατέθηκε στις 7 Μαρτίου σε δικαστήριο στην πολιτεία του Μίσιγκαν, από τον δικηγόρο του εργαζομένου, κατά της Volkswagen Group of America, αναφέρει ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέστρεψε σημαντικά δεδομένα και αποδεικτικά στοιχεία μετά 18 Σεπτεμβρίου, ακριβώς μετά την ανακοίνωση του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων.

Ο εργαζόμενος στο τμήμα των πληροφοριακών συστημάτων ισχυρίζεται ότι η VW προσπάθησε να εμποδίσει στις δραστηριότητές του στο κέντρο δεδομένων της εταιρία στο Μίσιγκαν για λογαριασμό των εποπτικών αρχών, και στις αρχές Δεκεμβρίου του 2015 η VW τον απέλυσε χωρίς προειδοποίηση, επειδή η εταιρεία είχε υποθέσει ότι ήθελε να ενημερώσει την υπηρεσία περιβαλλοντικής προστασίας (EPA), το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το FBI. Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, το αμερικάνικο υπουργείο δικαιοσύνης είχε επιβάλλει το σταμάτημα της διαγραφής δεδομένων, κάτι το οποίο δεν έγινε μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.

Αν το παραπάνω περιστατικό είναι αληθές, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η γερμανική εταιρία δεν συνεργάζεται με τις αμερικάνικες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...