Η νέα Jaguar XJ θα είναι ένα υπερπολυτελές υβριδικό

Σχετικά άρθρα

Jaguar XJR

Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης ότι η XJ θα αντικατασταθεί από τον επικεφαλής σχεδιασμού της Jaguar, Ian Callum, στις αρχές του χρόνου, σήμερα μαθαίνουμε από βρετανικό μέσο ότι η ναυαρχίδα της εταιρίας θα είναι κάτι παραπάνω από μια μεγάλη λιμουζίνα.

Και αυτό γιατί η Jaguar θα δώσει έμφαση στο νέο V6 υβριδικό κινητήριο σύνολο που θα την κινεί, ενώ θα διαθέτει αυτόνομη τεχνολογία, έτσι ώστε να στέκεται ισάξια δίπλα στις Mercedes-Benz S-Class και BMW 7-Series. Όπως ξέρουμε, το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2019, με το concept αυτού να παρουσιάζεται το 2018, γιορτάζοντας παράλληλα τα 50στά γενέθλια από την πρώτη XJ.

Jaguar XJ 2014 (3)

Επιπλέον, το αυτοκίνητο θα είναι πιο ευρύχωρο, καθώς η πρόσφατα παρουσιασμένη Jaguar XF διαθέτει μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους από την 7 χρονών XJ, η οποία είναι μια κατηγορία μεγαλύτερη. Θα βασίζεται στην αλουμινένια πλατφόρμα D7a της εταιρίας, με την XJ να δίνει την ευκαιρία στη Jaguar να εξελίξει μια νέα εταιρική ταυτότητα, τόσο εξωτερικά όσο και στη καμπίνα.

Η απόφαση για το νέο μοντέλο δεν ήταν εξασφαλισμένη, καθώς το περασμένο καλοκαίρι δεν υπήρχε καν στον σχεδιασμό του κύκλο ζωής των μοντέλων της, και λέγεται ότι ενεπλάκη ο Ratan Tata, ιδιοκτήτης της Jaguar Land Rover για να αποφασιστεί το μέλλον της XJ. Μέτρησε, επίσης, το γεγονός ότι η S-Class έχει διαρκώς αυξανόμενες πωλήσεις, καθώς και η εκτενής χρήση carbon από την BMW για τη 7-Series, αποτελούν πρόκληση για τους μηχανικούς της βρετανικής εταιρίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...