H Αγγλία επενδύει 187 εκατ. ευρώ για Wi-Fi στους δρόμους της

Σχετικά άρθρα

highways england traffic lights

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 150 εκατ. λίρες (187 εκατ. ευρώ) με στόχο την ανάπτυξη ενός Wi-Fi δικτύου στους δρόμους της μέχρι το τέλος του 2017. Μέρος του προγράμματος είναι η τοποθέτηση ειδικού εξοπλισμού στους αυτοκινητόδρομους A2/M2 μεταξύ Λονδίνου και Κέντ, ενώ οι αυτοκινητόδρομοι της Αγγλίας θα αποκτήσουν τεχνολογία ραντάρ καθώς και ακουστική τεχνολογία στη σήραγγα Hindhead στο Σάρρεϋ για να βελτιωθεί η ανίχνευση ενός αυτοκινήτου που αντιμετωπίζει κάποια βλάβη.

Επίσης, μέρος της επένδυσης είναι και η ανάπτυξη ενεργών φωτεινών σηματοδοτών στις διασταυρώσεις, που θα βελτιώνουν την ροή της κυκλοφορίας, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και της νύχτας. Οι ερευνητές θα επικεντρωθούν επίσης στο πως οι αισθητήρες θα μπορούσαν χρησιμοποιούνται για να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες των δρόμων, των τούνελ και των γεφυρών. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσε να αναπτυχθούν περισσότερα στοχευμένα προγράμματα συντήρησης, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του οδοστρώματος, εξοικονομώντας παράλληλα και χρήματα.

Οι αρχές θα αναλύσουν επίσης τις προοπτικές δημιουργίας ενός κέντρου δοκιμών και καινοτομίας, το οποίο θα χρησιμεύσει υποστηρικτικά στην έρευνα που γίνεται για την ανάπτυξη αυτοκινήτων που επικοινωνούν μεταξύ τους. Στόχος των αρχών της Αγγλίας είναι να κάνουν τα ταξίδια τους δρόμους τους πιο ασφαλή, πιο αξιόπιστα, προσφέροντας στους χρήστες περισσότερη ενημέρωση.

ΠηγήGov.uk

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...