GP Κίνας 2016: Πρόλογος

Σχετικά άρθρα

Shanghai International Circuit

Την Κίνα και πιο συγκεκριμένα τη Σαγκάη επισκέπτονται τα μονοθέσια της Formula 1 για το τρίτο από τα 21 Grands Prix της φετινής σεζόν. Το διάλειμμα ήταν ξανά δύο εβδομάδες και οι ομάδες προετοιμάστηκαν ώστε να παρουσιαστούν έτοιμες για την καλύτερη δυνατή εμφάνιση στο Shanghai International Circuit.

Τα ερωτήματα είναι αρκετά: Θα μπορέσει η Ferrari να πάρει την πρώτη της φετινή νίκη; Θα μπορέσει ο Lewis Hamilton να σπάσει το σερί του Nico Rosberg ή ο Γερμανός θα κατακτήσει την τρίτη του νίκη για φέτος; Ο Πρωταθλητής έχει πραγματοποιήσει μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις στην κινεζική πίστα, αλλά ο Γερμανός δείχνει πως έχει βρει ρυθμό στην W07.

Οι γόμες που θα διαθέσει η Pirelli στους οδηγούς είναι η πολύ μαλακή, η μαλακή και η μέση, με τους οδηγούς να έχουν κάνει τις επιλογές τους. Πέρυσι, νικητής αναδείχθηκε ο Hamilton, με διαφορά μόλις 7 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον δεύτερο Rosberg. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Sebastian Vettel, μπροστά από τους Kimi Raikkonen, Felipe Massa, Valtteri Bottas, Romain Grosjean, Felipe Nasr, Daniel Ricciardo και τον 10ο Marcus Ericsson.

Από τις αξιομνημόνευτες στιγμές στο Shanghai International Circuit είναι η 91η και τελευταία νίκη στην καριέρα του Michael Schumacher το 2006, το πρωτάθλημα κατασκευαστών που κέρδισε η Renault το 2005, η έξοδος του Hamilton στην αμμοπαγίδα το 2007, αλλά και ο εκπληκτικός τελευταίος γύρος του Jenson Button το 2006, ανεβαίνοντας μέχρι την 4η θέση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...