Πωλείται ένα αγωνιστικό Lada Niva του Dakar

Σχετικά άρθρα

Lada_Niva_Dakar_01

H συμμετοχή της Lada στο -τότε- Παρίσι-Ντακάρ ξεκίνησε το 1980, και πέντε χρόνια αργότερα συμμετείχε στον αγώνα με τρία ειδικά προετοιμασμένα Niva.

Υπεύθυνη για την εξέλιξη των αυτοκινήτων ήταν η ομάδα Lada Pastis 51 και κάτω από το καπό δεν είχαν τον 1,7-λίτρων κινητήρα, καθώς κινούταν με έναν διπλάσιας χωρητικότητας PRV V6, ο οποίος είχε εξελιχθεί από την PSA, τη Renault και τη Volvo, και στη συγκεκριμένη περίπτωση απέδιδε 270 άλογα.

Lada_Niva_Dakar_02

Για εκείνη τη χρονιά τα αυτοκίνητα είχαν μια εντελώς νέου σχεδιασμού ανάρτηση, καθώς και πιο αεροδυναμικό σχεδιασμό, με οδηγούς τους Jean Pierre Jabouille, τον Jean Louis Schlesser και τον Pierre Lartigue.

Lada_Niva_Dakar_04

Από τα 361 αυτοκίνητα που είχαν πάρει εκκίνηση εκείνη τη χρονιά, τερμάτισαν μόλις τα 81 και μέσα στις εγκαταλείψεις ήταν και τα 3 Niva, εξαιτίας της κατάρρευσης της ανάρτησης τους.

Lada_Niva_Dakar_03

Το τι απέγιναν εκείνα τα Niva έπειτα δεν γνωρίζω, αλλά ένα από αυτά βρέθηκε να πωλείται στην Γαλλία. Ο προηγούμενους ιδιοκτήτης άρχισε την ανακατασκευή του, αλλά την απ’ότι φαίνεται την άφησε στην  μέση, και οι φωτογραφίες δείχνουν ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά για να ολοκληρωθεί το project. Πάντως δείχνει πως έχει την δυναμική για κάτι αρκετά “δυνατό”, και η τιμή αγοράς στα €15.000 δεν είναι απαγορευτικά.

Πηγήleboncoin.fr

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Lada Niva αποκτά ABS και ESP

Παρά το γεγονός πως το Lada Niva κυκλοφορεί από το 1977, το ρώσικo μοντέλο αρνείται να "πεθάνει" και η εταιρία ανακοίνωσε την MY2024 έκδοση...

Η Lada παρουσίασε το X-Cross 5, ένα rebadged μοντέλο της κινέζικης FAW

Η Renault διέκοψε τις σχέσεις της με τη Lada εξαιτίας της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία να στρέφεται στην...