637218

Ένα από τα θρυλικότερα αυτοκίνητα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι η Lancia Delta S4. Το ιταλικό αγωνιστικό από το Group B, έχει κάνει υπερήφανη τη μαμά Lancia, ως τον πιο επιτυχημένο κατασκευαστή στην ιστορία των Rally, έχοντας κατακτήσει 10 παγκόσμια πρωταθλήματα.

Έτσι, όπως είναι πολύ λογικό έχει δημιουργήσει αυτοκίνητα που έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα στα βιβλία της αυτοκίνησης και στο παρακάτω video θα δεις τις δοκιμές εξέλιξης ενός πρωτοτύπου το 1984, με τον Markku Alén να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Το μαύρο ματ αγωνιστικό της Ιταλικής φίρμας για το Group B, κινείται από έναν twin-charged τετρακύλινδρο κινητήρα με χωρητικότητα 1,75 λίτρα που επίσημα, αποδίδει 480 άλογα. Βέβαια, ανεπίσημα έχει αναφερθεί ότι η πραγματική ιπποδύναμη πλησιάζει τα 550+ άλογα, ενώ σύμφωνα με αναφορές, η ίδια η Lancia τον έχει δοκιμάσει σε ακραίες συνθήκες – που συνεπάγεται 1.000 περίπου άλογα.

Τα 480 αυτά άλογα, είχαν να κινήσουν μόλις 890 κιλά ενώ στην πρόσφυση βοηθά το σύστημα τετρακίνησης που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Hewland. Για λεπτομέρειες, μπορείς να διαβάσεις το εκτενέστατο άρθρο/αφιέρωμα.