DTM 2016, Hockenheim: Audi και Μercedes μοιράστηκαν τις νίκες!

Σχετικά άρθρα

Motorsports / DTM: german touring cars championship - 1. race Hockenheimring, GER, #3 Paul di Resta (SCO, Mercedes-AMG DTM Team HWA, Mercedes-AMG C 63 DTM)

Πρεμιέρα αυτό το Σαββατοκύριακο για το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, κλασικά τα τελευταία χρόνια από την πίστα του Hockenheim στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, με την Audi και τη Mercedes να μοιράζονται τις νίκες, με την εταιρεία από τη Στουτγάρδη, εντός έδρας στην ουσία, να πανηγυρίζει σήμερα την παρθενική νίκη της νέας C 63 AMG DTM με τον Paul di Resta να τερματίζει στην πρώτη θέση, μπροστά από 3 οδηγούς της BMW (Glock, Farfus, Martin). Χθες, ο Ιταλός οδηγός της Audi, Eduardo Mortara σημείωσε την πρώτη νίκη της χρονιάς, μπροστά από τους Robert Wickens (Mercedes) και τον Ελβετό pole man, Nico Müller (Audi). Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τι έγινε τις δυο ημέρες.

Σάββατο

Όπως είπαμε, ο Nico Müller πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου, πετυχαίνοντας παράλληλα την παρθενική pole postition στο DTM, ενώ απογοητευτική ήταν η επίδοση των οδηγών της BMW, με τον πρωταθλητή του 2014, Μarco Wittmann, να είναι μόλις δέκατος  και πρώτος από τους 8 οδηγούς της βαυαρικής εταιρείας. Στην εκκίνηση του αγώνα, ο Müller δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την πρώτη θέση και τον πέρασε ο Mortara πριν την πρώτη στροφή. Πάντως, η χρονιά ξεκίνησε άκρως εντυπωσιακά, με εκατέρωθεν επαφές, συγκρούσεις, και τους οδηγούς πλάι-πλάι, με τον Scheider (Audi) να είναι το πρώτο “θύμα) του αγώνα, ύστερα από επαφή με τον Da Costa (BMW). Στους 3 πρώτους γύρους, είχαν εγκαταλείψει οι Juncadella (Mercedes) και Glock μετά την μεταξύ τους σύγκρουση που τους οδήγησε στην αμμοπαγίδα. Rockenfeller (Audi) και ο πρωτοεμφανιζόμενος Esteban Ocon (Mercedes) είδαν την συνέχεια του αγώνα απο τα pits αρκετά νωρίς, αφού τα RS5 DTM και C 63 AMG DTM ήταν αρκετά “πληγωμένα”.

Ο Mortara πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της καριέρας του στο DTM, o Wickens εξασφάλισε το πρώτο βάθρο για την νέα C63 AMG DTM και ο Müller συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών , εξασφαλίζοντας το “1-3” για την Audi. Tη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι di Resta, Vietoris(Mercedes), Spengler, da Costa, Martin (BMW), Ekström και Molina (Audi).

Κυριακή

Motorsports / DTM: german touring cars championship - 1. race Hockenheimring, GER, #3 Paul di Resta (SCO, Mercedes-AMG DTM Team HWA, Mercedes-AMG C 63 DTM)

13 ολόκληρα δευτερόλεπτα μπροστά τερμάτισε μπροστά ο pole man για το δεύτερο αγώνα Paul di Resta από τους δύο οδηγούς της BMW που συμπλήρωσαν το βάθρο (Glock, Farfus), ενώ οδηγός του αγώνα ήταν ο Gary Paffett, ξεκινώντας από την τρίτη θέση, χάνοντας όμως αρκετές θέσεις λόγω ποινής και τελικά τερμάτισε πέμπτος τον αγώνα.

Ήδη στη δεύτερη στροφή, ο Bruno Spengler, από την εξωτερική, προσπάθησε να περάσει τον Esteban Ocón. Ο Γάλλος, αλλά χτυπήθηκε από τον Da Costa και συγκρούστηκε με τους Spengler και Green. O Green προσπάθησε να αποφύγει, αλλά συγκρούστηκε με τον Ocón. Για τους τρεις, ο αγώνας είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει σχεδόν. Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνιση του στην πίστα. Μετά την επανεκκίνηση,ο  Di Resta είχε απομακρυνθεί και πίσω από αυτόν,ο  Paffett “άρπαξε¨ εύκολα τον Martin.
Στην κορυφή της κατάταξης, τα πράγματα κυλούσαν ομαλά, ενώ πιο πίσω, αρκετά θύμιζαν τον προηγούμενο αγώνα με τις σκληρές μάχες των οδηγών. Σε μονομαχία με τον Maximilian Götz, ο Ekström έχασε το μπροστά splitter του RS 5 DTM, το οποίο πλέον φαινόταν ότι δεν μπορούσε να κινηθεί ανταγωνιστικά και πρακτικά, ο αγώνα του Σουηδού είχε τελειώσει.  Στο ένατο γύρο, ο Miguel Molina έλαβε προειδοποίηση διότι έσπρωξε τον Lucas Auer εκτός πίστας.

Ύστερα από μιας ώρας αγώνα και ενός υποχρεωτικού pit stop, o Paul di Resta έφερε τη C63 AMG DTM στην κορυφή, μπροστά από τους δύο οδηγούς της BMW, όπως προείπαμε. Τέταρτος τερμάτισε ο Maxime Martin, πέμπτος ο Gary Paffett (Mercedes) και τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Wickens, Blomqvist (BMW), Müller, Wittmann και Tomczyk (BMW).

Στη βαθμολογία των οδηγών, ύστερα από το πέρας των δύο πρώτων αγώνων, προηγείται ο di Resta με 37 βαθμούς, με τον Wickens δεύτερο με 26 και τον Mortara τρίτο με 25. Στους κατασκευαστές, προηγείται η Mercedes με 83 βαθμούς, έναντι 72 της BMW και 47 της Audi.

To DTM θα αγωνιστεί για πρώτη φορά για φέτος εκτός Γερμανίας στις 21-22 Μαΐου στην αυστριακή πίστα του Spielberg.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...