Δοκιμή της Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, έχει προβλήματα;

Σχετικά άρθρα

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που είδαμε τα πρώτα reviews της πολυαναμενόμενης Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ένα ακόμα. Αυτό, μας έρχεται από το Αγγλικό Evo και σε αφήνω να το δεις χωρίς να σε καθυστερώ περαιτέρω.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Επ’ ευκαιρία του video, θα αναφερθώ και σε κάτι ακόμα που υπέπεσε στην αντίληψη μου και για να είμαι ειλικρινής, δεν θα το έκανα θέμα αν δεν υπήρχε η αφορμή. Όπως και εσύ, έτσι και εγώ διαβάζω τις όποιες δοκιμές κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Οπότε έπεσα πάνω σε αυτή του driving.co.uk που ξεκινά ως εξής:

Με δεδομένο πόσο μέτριες είναι οι Alfa Romeo των τελευταίων κεφαλαίων της ιστορίας της, αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πόρτες του εργοστασίου δεν έχουν κλείσει οριστικά.

Δεν δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα, αλλά δείχνει το σκεπτικό του γράφοντος. Στη συνέχεια βέβαια, γίνεται αναφορά στην οδική συμπεριφορά –ισάξια της BMW 3-Series– και στην άνεση –ισάξια του Audi A4-. Ο James Mills, που γράφει το test drive αναφέρεται και στην ποιότητα του εσωτερικού της Alfa. Αυτό που με εξόργισε και στην συνέχεια με ανησύχησε, έρχεται μετά:

Η πρώτη Giulia που μας δόθηκε έπρεπε να “αποσυρθεί” αφού το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης σταμάτησε να λειτουργεί. Μία άλλη που οδηγήσαμε, είχε την προειδοποιητική λυχνία του κινητήρα αναμμένη και ένα cruise control που αρνούνταν να λειτουργήσει. Στο τρίτο αυτοκίνητο, είχε “παγώσει” το infotainment και επανερχόταν στη ζωή μόνο έπειτα από επανεκκίνηση του αυτοκινήτου – και μερικές φορές, δεν έβγαινε αέρας από τους αεραγωγούς. Ένας συνάδελφος “υπέφερε” από κολλημένους αισθητήρες παρκαρίσματος οπότε οδηγούσε με την Giulia να γκρινιάζει “beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep”.

Σύμφωνα με τον γράφοντα, όταν ρωτήθηκε ο Wester για όλα αυτά, τα απέδωσε στους υπολογιστές και το λογισμικό που έχει “διπλάσιες γραμμές κώδικα από ένα αεροπλάνο”. Αυτά είναι τα “κακά” σύμφωνα με τον Mills. Εξοργίστηκα λοιπόν, σκεπτόμενος ότι πιθανότατα, τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ήταν προπαραγωγής και ότι τέτοιου είδους μικροπροβλήματα είναι λίγο ή πολύ αναμενόμενα για ένα τόσο καινούριο αυτοκίνητο. Δεν θα έπρεπε λοιπόν να αναφέρονται σε μία σύντομη δοκιμή, αφού δημιουργούν εντυπώσεις. Από την άλλη όμως, ανησύχησα γιατί τέτοιου είδους μικροπροβλήματα δεν θα έπρεπε να εμφανιστούν στην επίσημη παρουσίαση ενός μοντέλου που περιμένεις να στηρίξει ολόκληρη την εταιρία. Στην παρουσίαση που έπρεπε όλα να είναι στην εντέλεια, μόνο και μόνο για να μην δώσεις αφορμές. Γι’ αυτό ανησύχησα… γιατί η Alfa έδωσε αφορμή και η δοκιμή του συγκεκριμένου site έχει ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει δώσει το δικαίωμα σε διάφορους να κάνουν σχόλια του τύπου “τυπική Alfa Romeo”…

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...