30 “βρώμικα” diesel κυκλοφορούν ανάμεσά σας

Σχετικά άρθρα

emissions exhausts

Πολλά από τα πλέον δημοφιλή μοντέλα αυτοκινήτων με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, όπως τα Ford Focus, Range Rover Evoque και Nissan Qashqai, είναι από τα πιο ρυπογόνα οχήματα που κυκλοφορούν στη Γηραιά Ήπειρο και δεν έχουν ακόμα υποβληθεί σε διεξοδικές έρευνες για τον όγκο των καυσαερίων που εκπέμπουν.

Ο λόγος είναι ότι οι Αρχές πολλών ευρωπαϊκών χωρών αποφεύγουν τις διεξοδικές έρευνες και αφήνουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προωθούν τα «ένοχα» μοντέλα ανενόχλητες, παρά τη σωρεία σκανδάλων αρχικά με τη Volkswagen και εν συνεχεία με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει σχετική έκθεση της ομάδας πίεσης για την ποιότητα του αέρα, Transport and Environment, η οποία, έχοντας εξετάσει τα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών, αναφέρεται στα «τριάντα βρόμικα», δηλαδή στα 30 πιο ρυπογόνα μοντέλα αυτοκινήτων.

Ανάμεσα στα 30 πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα συγκαταλέγονται μοντέλα των BMW, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Kia, Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Skoda, Suzuki, Toyota και Volvo. Στόχος της έκθεσης είναι να εντείνει τις πιέσεις στους υπουργούς Μεταφορών της Ε.Ε., οι οποίοι συναντώνται σήμερα στο Λουξεμβούργο, για να οργανώσουν τις έρευνες που πρέπει να γίνουν στις ύποπτες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η έκθεση επικαλείται τα πορίσματα ερευνών που κατέδειξαν ότι πολλά από τα πλέον δημοφιλή πετρελαιοκίνητα μοντέλα αυτοκινήτων εκπέμπουν πολύ υψηλότερα επίπεδα καυσαερίων όταν κινούνται στους δρόμους, σε σύγκριση με τις εκπομπές καυσαερίων που εμφανίζουν σε κατάσταση δοκιμής.

Το συμπέρασμα προκύπτει από έρευνες των Αρχών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, που έθεσαν στο στόχαστρό τους ορισμένες από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου. Οι γερμανικές αρχές έχουν καλέσει σε συνάντηση την General Motors και τη Fiat Chrysler, ενώ οι γαλλικές αρχές έχουν πραγματοποιήσει επιδρομές στα γραφεία της Peugeot Citroen και της Renault. Οι έρευνες των γερμανικών αρχών οδήγησαν στην ανάκληση 630.000 οχημάτων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν μοντέλα των Opel, Mercedes-Benz και Volkswagen.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...