655406

Ο Ken Block στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross, συμμετέχει με το κτηνώδες Ford Focus RX και στο video αυτό θα δεις τον αμερικάνο να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να driftάρει.

Το αυτοκίνητο φορά τον 2-λιτρο EcoBoost κινητήρα του διαθέτει turbo της Garrett με περιοριστή στομίου στα 45 χλστ.. Η διαχείριση του κινητήρα γίνεται από την Cosworth Electronics, ενώ υπάρχουν μεγάλα intercooler και αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης.

Αποδίδει 600 άλογα στέλνοντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου σειριακού κιβωτίου της Sadev, μέσω ρυθμιζόμενων μηχανικών εμπρός και πίσω διαφορικών τρίδισκου συμπλέκτη από carbon της AP. Όλα τα παραπάνω επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 2 δευτερόλεπτα.

Το σώμα του είναι ενισχυμένο, διαθέτει φυσικά roll-cage εγκεκριμένο από την FIA, ενώ στον τομέα της ανάρτησης υπάρχουν ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τριών δρόμων της Reiger. Τα φρένα είναι από την Brembo και περιλαμβάνει 4-πίστονες δαγκάνες με δίσκους διαμέτρου 350 χλστ., και υδραυλικό χειρόφρενο της Sadev., ενώ οι ζάντες είναι 17 ινστών με ελαστικά της AVON.