Η Uber θέλει να πάρει δάνειο 2 δισ. δολαρίων

Σχετικά άρθρα

uber

Η Uber επεκτείνεται ταχύτατα σε όλο τον κόσμο, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στις αναπτυσσόμενες αγορές. Η εταιρία που πρόσφατα πήρε “βοήθεια” 3,5 δισ. δολαρία από την Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με αναφορές, αναζητά το ποσό του 1-2 δισ. δολαρίων μέσω δανειοδότησης. Η εταιρία έχει χτυπήσει τις πόρτες των Morgan Stanley, Citigroup, Goldman Sachs και Barclays, αλλά εκπρόσωποί των τραπεζών και της Uber, αρνήθηκαν να δηλώσουν το οτιδήποτε για τα δημοσιεύματα.

Μια από τις δυσκολότερες αγορές της Uber είναι η Κίνα. H Apple έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σε έναν αντίπαλο της Uber, την Didi Chuxing, με την Uber να σχεδιάζει να δαπανήσει αρκετά χρήματα στη Κίνα. Μάλιστα η Didi Chuxing θα χρηματοδοτηθεί με 4,5 δισ. δολάρια από επενδυτές και με 2,8 δισ. από δανεισμό. Το start-up στο οποίο έχει επενδύσει η Apple αποτιμάται στα 25 δισ. δολάρια.

Εν τω μεταξύ, δύο μικρότερες υπηρεσίες διαμοιρασμού αυτοκινήτου έκλεισαν πρόσφατα συμφωνίες με αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Volkswagen επένδυσε 300 εκατ. δολάρια στην ισραηλινή Gett και η General Motors 500 εκατ. δολάρια στην Lyft. Η Uber αποτιμάται σήμερα στα 68 δισ. δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr