5 πράγματα που γνωρίζουμε για το νέο Ford Focus RS500

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

Ford Focus RS500 Spy photos (8)

Τι και αν δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως από την Ford; Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, πως η Μπλε Οβάλ εταιρία ετοιμάζει το νέο Focus RS500, μιας και πριν από μερικές ημέρες, ένα μουλάρι του πιάστηκε να γράφει χιλιόμετρα δοκιμών εξέλιξης στο Nurburgring.

Ποια είναι όμως εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν το μοντέλο να γίνει το απόλυτο hot hatchback;

[/nextpage]

[nextpage title=”Εμφάνιση” ]

Ford Focus RS500 Spy photos (2)

Η Ford θα δώσει μεγάλη έμφαση στην εικόνα του μοντέλου. Αν το Focus RS είναι άγριο, το RS500 θα είναι ακόμη αγριότερο. Θα φωνάζει από μακριά “ανοίξτε μου τον δρόμο”. Μεγαλύτερη αεροτομή, πρησμένα φτερά, carbon καπό με αεραγωγούς, ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή και νέοι προφυλακτήρες, θα δημιουργούν μια δυναμική εικόνα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Hardcore” ]

Ford Focus RS500 Spy photos (12)

Το RS500 δεν να είναι ένα αυτοκίνητο που θα μπορείς να ταξιδέψεις με άνεση. Αντ’αυτού, για να εξοικονομηθεί βάρος, αρκετό από το ηχομονωτικό υλικό θα απουσιάζει από το αυτοκίνητο, με τα παράθυρα να είναι κατασκευασμένα από πλαστικό/πολυκαρβονικό υλικό, με την Ford να κάνει μεγαλύτερη χρήση carbon (CFRP) σε διάφορα μέρη του αυτοκινήτου. Αυτά θα κάνουν το μοντέλο να ζυγίζει περίπου 100 κιλά λιγότερα από το απλό RS.

Ford Focus RS500 Spy photos (4) Ford Focus RS500 Spy photos (5)

[/nextpage]

[nextpage title=”Κιβώτιο” ]

Ford Focus RS500 Spy photos (7)

Ενδεχομένως η Ford θα τοποθετήσει ένα διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο στο RS500, που σε συνδυασμό με την τετρακίνηση, που θα εφοδιαστεί με ένα νέο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον μπροστά άξονα, θα κάνει την διαφορά, ειδικά για την εξασφάλιση της μέγιστης απόδοσης εντός πίστας.

[/nextpage]

[nextpage title=”Ισχύς” ]

Ford Focus RS500 Spy photos (6)

Προφανώς, το RS500 θα διαθέτει περισσότερη δύναμη από το RS, στο οποίο ο 2,3-λίτρων υπετροφοδοτούμενος EcoBoost κινητήρας, αποδίδει 350 άλογα.

Ford Focus RS500 Spy photos (1) Ford Focus RS500 Spy photos (3)

Αναμένουμε στο RS500, ο κινητήρας να παράγει κοντά στα 370-400 άλογα, με το αυτοκίνητο να φορά μεγαλύτερα carbon-κεραμικά φρένα και σκληρότερη ανάρτηση κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Στόχος της Ford είναι να προσφέρει το ταχύτερο hatchback που έχει κατασκευαστεί ποτέ, σε ότι αφορά την επιτάχυνση, κάνοντας γρηγορότερα τα 0-100 χλμ/ώρα από τα 4,7 δευτερόλεπτα του απλού Focus RS.

[/nextpage]

[nextpage title=”2017″ ]

Ford Focus RS500 Spy photos (9)

Το 2017 είναι η χρονιά που θα πρέπει να περιμένουμε την παρουσίαση του Focus RS500. Ενδεχομένως, η παραγωγή του να περιοριστεί σε μόλις 500 μονάδες, με την τιμή του να είναι αλμυρή. Βλέπεις η αποκλειστικότητα τιμολογείται ακριβά, όπως ακριβώς συνέβη και στη προηγούμενη γενιά του RS500, το οποίο ήταν ακριβότερο κατά 10.000+ ευρώ από το κανονικό RS.

Ford Focus RS500 Spy photos (10) Ford Focus RS500 Spy photos (11)

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr