DTM 2016: Μονομαχία στους δημόσιους δρόμους της Νυρεμβέργης!

Σχετικά άρθρα

1435422714

To ερχόμενο Σαββατοκύριακο η δράση του DTM συνεχίζεται στους δημόσιους δρόμους της Νυρεμβέργης, στο μοναδικό σιρκουί δρόμου στο αγωνιστικό ημερολόγιο εδώ και χρόνια και ίσως το highlight του πρωταθλήματος.

Για τους οπαδούς του DTM,το Norisring αποτελεί το “Μονακό της Φρανκονίας”, από την ομώνυμη περιοχή της Βαυαρίας.Πρόκειται για σιρκουί δρόμου, το οποίο διεξάγεται στους δημόσιους δρόμους της πόλης, γύρω από την παλιά περιοχή συγκεντρώσεων επί Γ΄Ράιχ, της λίμνης Dutzendteich και του γηπέδου της πόλης. Όπως είναι εμφανές από τις φωτογραφίες, δεν υπάρχουν κερμπ και η θέση που θα κατακτήσουν οι οδηγοί στις κατατακτήριες, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η πρώτη στροφή (Grundig Kehre) και η τελευταία (Dutzendteich) είναι οι πιο αργές και οι οδηγοί τις περνούν με 1η ταχύτητα στο κιβώτιο. Η καταπόνηση σε λάστιχα και φρένα είναι μεγαλύτερη σε αυτήν την πίστα και το βάρος των αγωνιστικών παίζει ιδιαίτερο ρόλο,ειδικά στις επιταχύνσεις σε αυτές τις 2 αργές στροφές.

norisring-dtm_750_500-635x360

Η Audi θα τρέξει, τρόπον τινά, εντός έδρας, αφού το Ingolstadt βρίσκεται αρκετά κοντά στη Νυρεμβέργη και ο αγωνιστικός διευθυντής της εταιρείας στο DTM, Dieter Gass ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος στις δηλώσεις του πριν τον αγώνα:

Πάντα μας αρέσει που επιστρέφουμε για τον αγώνα εδώ, όχι μόνο για τη φανταστική ατμόσφαιρα των οπαδών. Βέβαια, δεν έχουμε νικήσει εδώ και πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη πίστα και μας “πονάει” αρκετά. Ο μεγάλος αριθμός των οπαδών μας που ταξιδεύουν εδώ κάθε χρόνο αξίζουν να δουν το αυτοκίνητό μας στην πρώτη θέση.

13260096_1749188655328768_3140290020271168962_n

Όντως οι οπαδοί της Audi έχουν να δουν πολλά χρόνια οδηγό της εταιρείας στο πρώτο σκαλί του, αφού η τελευταία νίκη της εταιρείας ήταν το 2002 με τον Γάλλο Laurent Aiello με το TT-R. Ωστόσο, οι ελπίδες για τους φίλους της Audi βασίζονται και στον Jamie Green. O Βρετανός είναι ο “Βασιλιάς του Norisring” καθώς έχει κατακτήσει 4 νίκες-όλες βέβαια με Mercedes- και η συγκεκριμένη πίστα είναι από τις αγαπημένες του. Όπως ο ίδιος δήλωσε:

Όταν πρόκειται για να κάνεις προσπέραση, το Norisring είναι η καλύτερη πίστα από όλες τις άλλες. Αυτό ίσχυε ακόμη και πριν την εφαρμογή του DRS και τώρα ισχύει ακόμα περισσότερο. Το φρενάρισμα παίζει σπουδαίο ρόλο, όπως και οι αργές στροφές και η οδήγηση με χαμηλή αεροδυναμική πίεση, που συνήθως δεν βλέπουμε στο DTM. Επειδή υπάρχουν μόνο ευθείες και εξαιρετικά αργές στροφές μπορείς να πλησιάσεις πιο κοντά στο προπορευόμενο αυτοκίνητο. Ως αποτέλεσμα, οι μονομαχίες είναι ακόμα πιο συναρπαστικές από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη πίστα.  Η ατμόσφαιρα με τους οπαδούς σε κάνει για ανατριχιάσεις – ιδιαίτερα βέβαια για εμάς τους οδηγούς της Audi.

1435422689

Όσο για τη Μercedes, δεν είναι άδικο που έχουν αποδώσει στην πίστα το προσωνύμιο “Mercedes-Strecke” (πίστα της Mercedes), καθώς οι οδηγοί της Mercedes μονοπωλούν τις νίκες στο Norisring, αφού έχουν δει πρώτοι την καρό σημαία τερματισμού στους 15 από τους 18 τελευταίους αγώνες! Η εταιρεία από τη Στουτγάρδη έρχεται πρωτοπόρος στον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος, με τον Robert Wickens να προηγείται με 58 βαθμούς, έναντι 53 του πρωταθλητή του 2014, Marco Wittmann. Με τη νέα C 63 AMG, η Mercedes έχει ήδη καταφέρει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στο δεύτερο αγώνα στο Hockenheim με τον Paul di Resta  και στον τελευταίο χρονολογικά, στο Lausitzring με τον Lucas Auer.

Όσον αφορά τη BMW, η εταιρεία από το Μόναχο έρχεται, έχοντας στις “αποσκευές” της την πρωτοπορία στη βαθμολογία ομάδων και κατασκευαστών και ο Wittmann θα αγωνιστεί και αυτός με τη σειρά του εντός έδρας διότι η γενέτειρά του, η Fürth, απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από τη Νυρεμβέργη.

Πραγματικά ανυπομονώ για αυτόν τον αγώνα. Η ατμόσφαιρα εντός και εκτός πίστας είναι μοναδική.Ξέρω πάρα πολλούς ανθρώπους εκεί, όπως οι κριτές και τα μέλη της Λέσχης Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Νυρεμβέργης. Πολλοί φίλοι και συγγενείς θα είναι επίσης εκεί. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τους αγώνες αυτό το  Σαββατοκύριακο και θέλω να επιστρέψω στα καλά αποτελέσματα, που θα με βοηθήσουν στην κατάκτηση του δεύτερου τίτλου.

1435505452

Ο ανταγωνισμός έχει ανάψει για τα καλά στο DTM. 6 οδηγοί έχουν αναδειχθεί νικητές στους έξι προηγούμενους αγώνες και ισάριθμοι οδηγοί έχουν  κατακτήσει την pole position! Το ρεκόρ των 13 διαφορετικών νικητών του 2015 ίσως δεν είναι και πολύ μακριά να σπάσει.

Τα δοκιμαστικά για τον πρώτο αγώνα είναι στις 12.05 ώρα Ελλάδος το Σάββατο και ο πρώτος αγώνας στις 14.25.

Bonus Video! Δες πώς η Opel κατέλαβε τις πέντε πρώτες θέσεις στο δεύτερο αγώνα στο Norisring 20 χρόνια πριν για το ITC

https://www.youtube.com/watch?v=VliRNt-tA8g

ΠηγήRacecar

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...