Στις 5 Ιουλίου η παρουσίαση της Aston Martin AM-RB 001;

Σχετικά άρθρα

Project-AM-RB-001_Sketch_01-news

Η Aston Martin ίσως παρουσιάσει το AM-RB 001, το hypercar που ετοιμάζει σε συνεργασία με την Red Bull, στις 5 του Ιούλη, στην έδρα της στο Gaydon της Αγγλίας. Το αυτοκίνητο το έχουν ήδη δει ορισμένοι καλοί πελάτες της βρετανικής εταιρίας, με την ζήτηση να είναι μεγάλη, μιας και περισσότεροι από 200 άνθρωποι δήλωσαν ενδιαφέρον να το αγοράσουν, όταν η Aston Martin έχει ανακοινώσει πως θα κατασκευάσει μόλις 99. Ωστόσο, η Aston Martin θα δώσει το αυτοκίνητο, μόνο σε εκείνους που έχουν αγοράσει είτε μια One-77, είτε μια Vulcan. Οι 99 τυχεροί ιδιοκτήτες, θα προκαταβάλουν το ποσό των 330.000 ευρώ στην Aston Martin μέχρι τον Ιούνιο, με το αυτοκίνητο να παραδίδεται σε αυτούς το 2018.

Το AM-RB 001, όπως είναι το κωδικό του όνομα, γνωρίζει ήδη τεράστιο ενδιαφέρον και διαθέτει σχεδιασμό εμπνευσμένο από τα μονοθέσια της F1. Κάτι αναμενόμενο για πολλούς, μιας και ο σχεδιασμός του hypercar θα γίνει από τον Adrian Newey, επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος της Red Bull Racing, καθώς και από τον Marek Reichman, επικεφαλής σχεδιασμού της Aston Martin, ο οποίος παραδέχτηκε ότι θα χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα κίνησης.

Παρόλα αυτά, ο ατμοσφαιρικός V12 7,0-λίτρων κινητήρας απόδοσης 1.000 ίππων, θα έχει όριο περιστροφής περίπου τις 10.000 σ.α.λ. και θα τοποθετηθεί στο κέντρο του αμαξώματος, με τον Reichman να δηλώνει ότι θα επικεντρωθούν στο βάρος και στην αποδοτικότητα, κάτι που σημαίνει ότι η υβριδοποίηση του δεν θα είναι πολύ βαριά, αφού δεν θα διαθέτει μεγάλη μπαταρία. Το βάρος του αυτοκινήτου αναμένεται να μην ξεπερνά τα 1.040 κιλά.

To hypercar φημολογείται πως θα είναι γρηγορότερο στην επιτάχυνση, στην τελική ταχύτητα αλλά και στις επιδόσεις εντός πίστας, από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο δρόμου που έχει δει ποτέ το φως της παραγωγής. Την παραγωγή του, θα την αναλαμβάνει το τμήμα Q της Aston Martin που κατασκεύασε και την Vulcan. Θα διαθέτει carbon/αλουμινένια δομή, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα αντλεί στοιχεία από το DP-100 concept για το Gran Turismo.

Σχεδιαστικά, θα υπάρχουν τα παραδοσιακά στοιχεία των μοντέλων της Aston Martin, πλευρικές απολήξεις εξατμίσεων, ενώ στο κάτω μέρος συναντάμε ειδικά βεντούρι αεροδυναμικά κανάλια, ώστε να αυξάνεται η κάθετη αεροδυναμική πίεση, χωρίς την ανάγκη πίσω αεροτομής, ή πίσω spoilers. Οι αναφορές μιλούν πως το αυτοκίνητο θυμίζει στο Caparo T1 αλλά και το Χ1 Red Bull του Gran Turismo, με την τιμή του να κυμαίνεται από €2.5 μέχρι 3.8 εκατ.

Σύμφωνα με τον Newey, το νέο hypercar θα μπορεί να μεταφέρει 2 άτομα στο εσωτερικό του και θα συνδυάζει τις ακραίες επιδόσεις με την καθημερινή χρηστικότητα, ενώ θα μπορεί να έχει τον ρυθμό ενός μονοθεσίου της Formula 1 στη πίστα του Silverstone.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O κος “Εφιάλτης στη Κουζίνα” αγόρασε μια Aston Martin Valour

Ο διάσημος Βρετανός μάγειρας Gordon Ramsay κατέχει μια αξιοζήλευτη συλλογή αυτοκινήτων όπου ανάμεσά τους συναντάμε τα: LaFerrari Aperta, LaFerrari, F12tdf, 550 Maranello, 360 Modena,...

Η Aston Martin καθυστερεί το ηλεκτρικό της μοντέλο λόγω της χαμηλής ζήτησης

Η Aston Martin καθυστερεί την κυκλοφορία του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου λόγω έλλειψης ζήτησης από τους καταναλωτές, ανέφερε σήμερα ο Lawrence Stroll, που είπε...

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι...
Autoblog.gr