666668

Πέρσι, στην πίστα του Mugello, κατά τη διάρκεια του τελευταίου Finali Mondiali, η Ferrari αποκάλυψε τα δύο αγωνιστικά της, 488 GTE και GT3. Το ενδιαφέρον, όμως, του παρακάτω video επικεντρώνεται στο νέο τέρας της εταιρίας, την 488 Challenge.

Το μουλάρι, εντοπίστηκε να “γράφει” γύρους στην πίστα της Monza, με το πιο πιθανό να είναι ότι η Ferrari την ετοιμάζει για παγκόσμια πρεμιέρα στις αρχές του νέου έτους, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να τη δούμε τον ερχόμενο Δεκέμβριο, στο Finali Mondiali στη Daytona. Ακούγεται ότι η Ferrari θα έχει έτοιμο το νέο αγωνιστικό της για το Challenge Series, με τις παραγγελίες να είναι πολύ πιθανό να έχουν ξεκινήσει.

Με το αυτοκίνητο αυτό, είναι δύσκολο να καταλάβουμε περισσότερες λεπτομέρειες, εκτός βέβαια απ’τον ομολογουμένως, απογοητευτικό ήχο για αυτοκίνητο της Ferrari και δη αγωνιστικό. Μηχανικά φοράει τον ίδιο V8 κινητήρα, 3.9-λίτρων με τα διπλά turbo, που κινεί τις GTE και GT3, αλλά και την 488 GTB.

Είναι σχετικά νωρίς να μιλήσουμε για επιδόσεις, αλλά αναμένεται να είναι πιο γρήγορη από την 458 Challenge, που «γυρνάει» στην πίστα του Fiorano σε 1:16,5.