H Route 66 θα αποκτήσει ηλιακό οδόστρωμα

Σχετικά άρθρα

route 66

Ένας από τους διασημότερους δρόμους στον κόσμο, η Route 66, από μέσα του 2015 έχει γίνει πιο φιλική στα ηλεκτρικά οχήματα, μιας και δημιουργήθηκε σε ένα κομμάτι της 483 χλμ, δίκτυο υποδομής ηλεκτρικών αυτοκινήτων (σταθμοί φόρτισης) σε ένα κομμάτι 483 χιλιομέτρων.

Τώρα, αυτή η σημαντική τουριστική ατραξιόν των Η.Π.Α, με τεράστια ιστορική σημασία αφού ήταν η πρώτη λεωφόρος που ασφαλτοστρώθηκε, ίσως γίνει και ο πρώτος δρόμος των Η.Π.Α που θα αποκτήσει ηλιακό οδόστρωμα. Αυτό θα βρίσκεται σε ένα κομμάτι του δρόμου, 290 χλμ νότια του Κάνσας και είναι μέρος του project Road to Tomorrow του τμήμα Οδικών Μεταφορών του Μιζούρι.

Το ηλιακό οδόστρωμα θα κατασκευαστεί από την Solar Roadways, μια εταιρία με έδρα το Αϊντάχο, η οποία έχει λάβει χρηματοδότηση αρκετών εκατομμυρίων για τη κατασκευή πρωτότυπων ηλιακών πάνελ για χρήση στον δρόμο. Το κόστος του έργου δεν έχει ανακοινωθεί, με τα ηλιακά οδοστρώματα να μην είναι κάτι το τόσο νέο, με την Γαλλία να ανακοινώνει τον περασμένο Φεβρουάριο πως θα τοποθετεί φωτοβολταϊκά πάνελ σε 1.000 χλμ δρόμων!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...