Rosberg: Φταίει ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Rosberg-Hamilton

Η παράδοση που θέλει τις μάχες μεταξύ των Lewis Hamilton και Nico Rosberg να είναι «καυτές» συνεχίστηκε και στο Αυστριακό Grand Prix. Νικητής ήταν ο Βρετανός, αν και χρειάστηκε να φτάσει στον τελευταίο γύρο για να προσπεράσει τον team-mate του, κάτι που δεν έγινε με ομαλό τρόπο, καθώς υπήρξε επαφή, η οποία τελικά έστειλε εκτός βάθρου τον Γερμανό.

Η τεράστια πλειοψηφία των οπαδών κατηγορεί τον Rosberg για ό,τι έγινε, με τη Mercedes να τονίζει, μέσω του Niki Lauda, πως υπήρξε πρόβλημα στο brake-by-wire σύστημα, γι’ αυτό και δε φρέναρε σωστά. Βέβαια, ο ίδιος ο Rosberg έχει διαφορετική άποψη, μιας και ισχυρίζεται πως, όντας μπροστά, έχει το δικαίωμα να παίξει τέτοια άμυνα.

Είναι απίστευτο. Ήμουν σίγουρος ότι θα κέρδιζα τον αγώνα και ξαφνικά έχασα στον τελευταίο γύρο. Είναι πραγματικά έντονη στιγμή. Είχαμε μάχη και δυσκολευόμουν λίγο με τα φρένα, επειδή είχαν ζεσταθεί στο τέλος και τα ελαστικά μου είχαν φθαρεί, έτσι αυτό έδωσε μια ευκαιρία στον Lewis και παρ’ όλα αυτά ήλπιζα ότι μπορούσα να αμυνθώ και τερματίσω έτσι τον αγώνα.

Είχα την εσωτερική, μια δυνατή θέση, και πήγα «βαθιά», κάτι που είναι εντάξει, επειδή επέβαλλα την κίνηση αυτή και έμεινα έκπληκτος που ο Lewis έστριψε, κάτι που προκάλεσε τη σύγκρουση.

Hamilton

Εντελώς αντίθετη άποψη έχει, φυσικά, ο Πρωταθλητής. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Rosberg είχε πολύ χώρο για να στρίψει, αλλά δεν το έκανε με αποτέλεσμα να υπάρξει επαφή. Για τον λόγο αυτό, οι οπαδοί τον αποδοκίμασαν στο βάθρο, αλλά ο ίδιος αδυνατεί να καταλάβει τον πραγματικό λόγο.

Πήγα στην εξωτερική, πίστεψα ότι ήμουν μπροστά, αλλά ήταν στο τυφλό σημείο μου. Άφησα πολύ χώρο για να στρίψει και πήγα στην άσπρη γραμμή, ξεκίνησα να στρίβω και μετά χτυπήσαμε. Είμαι σίγουρος ότι με χτύπησε.

Προσπάθησα να μη χάσω πολύ έδαφος και δε μου έδωσε καθόλου χώρο. Κανονικά, όταν έχεις ένα τέτοιο περιστατικό, βγαίνεις εκτός όταν το άλλο μονοθέσιο έρχεται κατά πάνω σου, αλλά έμεινε στην άσπρη γραμμή κι έπρεπε να βγω εκτός. Αλλά ήταν εντάξει.

Αυτά δεν είναι ό,τι πιο σπουδαία, αλλά συμβαίνουν, τους συγχωρώ (για τις αποδοκιμασίες στο βάθρο). Προφανώς, έχουν αποδοκιμάσει κι άλλους, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν σήμερα.

Toto-Wolff

Είναι το δεύτερο περιστατικό μετά από το Ισπανικό Grand Prix και η Mercedes αναζητά λύσεις, ώστε αυτό να μη συμβεί ξανά. Ο Lauda δικαιολόγησε τον Rosberg, λόγω του προβλήματος στα φρένα, ενώ ο Toto Wolff, επί κεφαλής της ομάδας, υπογραμμίζει πως όλα θα συζητηθούν εν όψει Silverstone, με το ενδεχόμενο των team orders να είναι πιθανό.

Τα μονοθέσια που συγκρούονται φαίνονται ως ένα deja-vu. Σίγουρα δεν είναι αυτό  που θέλουμε. Δείχνουμε ως ένα μάτσο ηλίθιους και είναι ασέβεια προς τα 1.500 άτομα που δουλεύουν για να προετοιμάσουν τα μονοθέσια, και γι’ αυτό πρέπει να τελειώνουμε.

Πριν από τη Βαρκελώνη, είχαμε 30 αγώνες χωρίς να γίνει κάτι. Ήταν σαφές ότι κάτι θα γινόταν και νομίζω ότι έπρεπε να πάθουν το μάθημά τους, ώστε να μη συμβεί ξανά. Τώρα έγινε ξανά, έτσι πρέπει να κοιτάξεις όλες τις διαθέσιμες επιλογές και μία από αυτές είναι να δώσεις εντολή σε κάποιο σημείο του αγώνα, κάτι που δε μου αρέσει, επειδή θέλω να βλέπω τα μονοθέσια να αγωνίζονται, αλλά αν οι αγώνες δεν γίνονται χωρίς επαφή, τότε είναι μια άμεση συνέπεια.

Υπάρχει αγώνας την επόμενη βδομάδα και θα πρέπει να συζητήσουμε εσωτερικά με όλους όσους εμπλέκονται σε αυτό, το πώς θέλουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση. Θα πάρουμε την απόφασή μας ανεξάρτητα από το τι λένε. Η απόφαση θα ληφθεί από ένα μέρος της ομάδας και θα μπορούσε να είναι είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι η αποφυγή των επαφών μεταξύ των δύο μονοθεσίων, έτσι όλα θα πέσουν στο τραπέζι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr