Το “έξυπνο” SUV της Alibaba είναι διαθέσιμο για παραγγελία

Σχετικά άρθρα

saic-roewe-rx5-suv-2017-003

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία είναι ραγδαίες. Με τα smartphones να έχουν γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και το Internet να έχει μπει σε κάθε πτυχή της ζωής μας, διευκολύνοντας άπειρα πράγματα, δεν θα ήταν υπερβολή να πω, ότι τα πάντα κινούνται ώστε να υπάρξει μια γενική διασύνδεση όλων των συσκευών που χρησιμοποιούμε. Είναι επίσης γνωστό ότι πολλές εταιρείες εργάζονται πάνω στο “Internet of Things”, ή “ΙοΤ” εν συντομία, που δεν είναι άλλο από εκείνο που περιέγραψα χοντρικά πιο πάνω. Μπορούμε για παράδειγμα, να έχουμε ένα Air Condition στο σπίτι, το οποίο θα μπορούμε να ρυθμίζουμε από το κινητό μας, όπως και πολλές άλλες συσκευές του σπιτιού.

Με το σπίτι καλά όλα, αλλά με το αμάξι που είναι το δεύτερο “σπίτι” για μερικούς, τι γίνεται; Έχουμε “έξυπνα” κινητά, “έξυπνα” ρολόγια, “έξυπνο” σπίτι, οπότε γιατί να μην έχουμε και ένα “έξυπνο” αμάξι; Αυτό σκέφτηκαν και οι άνθρωποι στην Alibaba, εργάστηκαν πάνω σε αυτό και πλέον το πρώτο «έξυπνο» αυτοκίνητο είναι γεγονός!

saic-roewe-rx5-suv-2017-046

Η Alibaba συνεργάστηκε με την SAIC Motor Corp., την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία κρατικών συμφερόντων της Κίνας. Το Roewe RX-5, όπως ονομάστηκε θα χρησιμοποιεί το λειτουργικό YunOS της Alibaba, που είναι το ίδιο που τροφοδοτεί και την σειρά έξυπνων οικιακών συσκευών της εταιρείας.

Δηλώνει ακόμη, πως σκοπός της είναι να συνδέσει όλα τα αυτοκίνητα με το “οικοσύστημα” του IoT, με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση των χρηστών, μέσω της ευρύτερης διασύνδεσης και επικοινωνίας όλων αυτών των συσκευών. Για να μας δώσει να καταλάβουμε, λέει πως ο οδηγός θα μπορεί να κλείνει και να πληρώνει μια θέση parking ενώ είναι μακριά από αυτή, ή να πληρώνει για καύσιμα και καφέδες με τον ίδιο τρόπο μέσω της υπηρεσίας πληρωμών της Alibaba, Alipay.

Επίσης, ο κάθε οδηγός θα έχει ένα ξεχωριστό “Internet ID”, όπου μέσω αυτού το αυτοκίνητο θα αναγνωρίζει μουσικές προτιμήσεις και επιθυμητούς προορισμούς του οδηγού, ενώ πολλά υποσχόμενο είναι και το σύστημα πλοήγησης “έξυπνων χαρτών” που δεν θα χρησιμοποιεί κεραία GPS ή WiFi. Το λειτουργικό θα είναι ανοιχτό και σε άλλους προγραμματιστές και εταιρείες που θέλουν να εργαστούν στον τομέα του “έξυπνου αυτοκίνητου”.

saic-roewe-rx5-suv-2017-030

Για το αυτοκίνητο θα υπάρχουν δύο τούρμπο βενζινοκινητήρες των 1.500 κ.ε και των 2.000 κ.ε., ενώ αναμένεται και κάποια ηλεκτρική έκδοση που θα ονομαστεί eRX-5. Η βασική του έκδοση θα ξεκινά από €20.700, ενώ με τις παραγγελίες ήδη να έχουν ξεκινήσει, οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται τον ερχόμενο Αύγουστο.

ΠηγήChinautoweb

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr